Γνώριζες ότι: Πότε υπολογίζουν οι επιστήμονες να βουλιάξει η Βενετία!

Τον κίνδυνο η Βενετία να βουλιάξει πριν το 2100 αν δεν υπάρξει δραστική ανάσχεση της υπερθέρμανσης του πλανήτη υπογραμμίζει έρευνα του Ιταλικού Γεωλογικού Ινστιτούτου.

scientists-calculate-sink-venice

Τον κίνδυνο η Βενετία να βουλιάξει πριν το 2100 αν δεν υπάρξει δραστική ανάσχεση της υπερθέρμανσης του πλανήτη υπογραμμίζει έρευνα του Ιταλικού Γεωλογικού Ινστιτούτου.

Yπερθέρμανση του πλανήτη

Βάσει των υπολογισμών τους οι επιστήμονες που ερευνούν τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον η υπερθέρμανση του πλανήτη, η μυστηριακή και μοναδική Βενετία θα βρίσκεται κάτω από τη στάθμη του νερού πριν το τέλος του τρέχοντος αιώνα.

Ενδεικτικό, όπως λένε, είναι ότι τα τελευταία 1000 χρόνια, η στάθμη του νερού ανέβηκε κατά μόλις 30 εκατοστά, ενώ μέχρι το 2100, υπολογίζεται ότι πρόκειται να ανέβει κατά 1,2 μ.

Όπως, δε, τονίζουν, υπάρχουν κι άλλες περιοχές στην Ιταλία που βρίσκονται σε κίνδυνο και συγκεκριμένα οι πόλεις Κατάνια, Κάλιαρι και η επαρχία του Οριστάνο.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

win-tickets-avant-premiere-tom-cruise-jack-reacher-goodys-competition

Κέρδισε στο Διαγωνισμό 80 διπλά εισιτήρια για την Avant Premiere της ταινίας «JACK REACHER»

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 80 (ογδόντα) διπλά εισιτήρια για την Avant Premiere της ταινίας «JACK REACHER», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ (Tom Cruise), η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο «ΠΤΙ-ΠΑΛΑΙ» την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 στις 8:10 το βράδυ. Διοργάνωση διαγωνισμού: Goody’s Α.Ε. Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 (11:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο […]

aek-football-team-greece-season-tickets-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 10 εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΚ για την περίοδο 2013 – 2014

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 10 (δέκα) εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΚ, σε πολύ καλή θέση, για την περίοδο 2013 – 2014. Διοργάνωση διαγωνισμού: ΑΕΚ  (Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως), AEK365 (aek365,gr). Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα. Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε μέρος στο διαγωνισμο και κερδισε το δωρο του διαγωνισμού.   Αναλυτικά τα δώρα του διαγωνισμού […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):