Γνώριζες ότι: Πότε υπολογίζουν οι επιστήμονες να βουλιάξει η Βενετία!

Τον κίνδυνο η Βενετία να βουλιάξει πριν το 2100 αν δεν υπάρξει δραστική ανάσχεση της υπερθέρμανσης του πλανήτη υπογραμμίζει έρευνα του Ιταλικού Γεωλογικού Ινστιτούτου.

scientists-calculate-sink-venice

Τον κίνδυνο η Βενετία να βουλιάξει πριν το 2100 αν δεν υπάρξει δραστική ανάσχεση της υπερθέρμανσης του πλανήτη υπογραμμίζει έρευνα του Ιταλικού Γεωλογικού Ινστιτούτου.

Yπερθέρμανση του πλανήτη

Βάσει των υπολογισμών τους οι επιστήμονες που ερευνούν τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον η υπερθέρμανση του πλανήτη, η μυστηριακή και μοναδική Βενετία θα βρίσκεται κάτω από τη στάθμη του νερού πριν το τέλος του τρέχοντος αιώνα.

Ενδεικτικό, όπως λένε, είναι ότι τα τελευταία 1000 χρόνια, η στάθμη του νερού ανέβηκε κατά μόλις 30 εκατοστά, ενώ μέχρι το 2100, υπολογίζεται ότι πρόκειται να ανέβει κατά 1,2 μ.

Όπως, δε, τονίζουν, υπάρχουν κι άλλες περιοχές στην Ιταλία που βρίσκονται σε κίνδυνο και συγκεκριμένα οι πόλεις Κατάνια, Κάλιαρι και η επαρχία του Οριστάνο.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

greek-government-officials-arrested-newsfeast

Οφειλές 694.602.909 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο από 185 πολίτες

Οφειλές της τάξεως των 694.602.909 εκατομμυρίων ευρώ προσεγγίζουν οι συνολικές οφειλές προς το δημόσιο των 185 (εκατόν ογδόντα πέντε) συλληφθέντων από την Ελληνική αστυνομία από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και τις 15 (δεκαπέντε) Μαρτίου του 2012, σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. Η έγγραφη απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη […]

philips-fidelio-as851-fullgsm-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ένα Android dock Philips Fidelio AS851 /10

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) Android dock Philips Fidelio AS851 /10, με ψηφιακή επεξεργασία ήχου για ζωντανή μουσική χωρίς παραμορφώσεις και ασύρματη μετάδοση μουσικής μέσω Bluetooth από συσκευή Android ενώ φορτίζετε τη δεύτερη φορητή σας συσκευή μέσω USB. Διοργάνωση διαγωνισμού: Fullgsm Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):