Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Θρεπτικό και υγιεινό σνακ για τη νηστεία και όχι μόνο

To παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για το πρωινό γεύμα ή τα ενδιάμεσα σνακ της ημέρας. Οι υδατάνθρακες που περιέχει, παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, αποτρέποντας την εμφάνιση αισθήματος κόπωσης και βοηθώντας μας να παραμένουμε δραστήριοι!

Bun Thessaloniki: a nutritious and healthy snack for fasting and not only

To παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για το πρωινό γεύμα ή τα ενδιάμεσα σνακ της ημέρας. Οι υδατάνθρακες που περιέχει, παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, αποτρέποντας την εμφάνιση αισθήματος κόπωσης και βοηθώντας μας να παραμένουμε δραστήριοι, ενώ παράλληλα, τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με γλυκόζη, το απαραίτητο «καύσιμο» που χρειάζεται για λειτουργήσει αποδοτικά και να αντεπεξέλθει στις πνευματικές απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Επιπλέον, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης μας προσφέρει και μικρές ποσότητες πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, ενώ όταν παρασκευάζεται με αλεύρι ολικής άλεσης μπορεί να αποτελέσει και πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προσφέρουν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού.

Σουσάμι: πλούσιο σε ευεργετικά συστατικά

Από την άλλη, η θρεπτική αξία του κουλουριού ενισχύεται και από την παρουσία σουσαμιού, το οποίο είναι πλούσιο σε απαραίτητα αμινοξέα, «καλά» λιπαρά, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα ευεργετικά συστατικά, που έχει φανεί ότι ασκούν αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Βέβαια, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στην αγορά κυκλοφορούν πλέον και πολλές «παραλλαγές» του κλασσικού κουλουριού Θεσσαλονίκης, τόσο αλμυρές όσο και γλυκές, με προσθήκη υλικών, όπως τυρί ή σοκολάτα, που αυξάνουν σημαντικά το θερμιδικό του περιεχόμενο.

Επομένως, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε το παραδοσιακό, λεπτό και τραγανό κουλούρι, αποφεύγοντας επιλογές που μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

htc-desire-z-appgaraz-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ένα smartphone HTC Desire Z με οθόνη 3.7″ και κάμερα 5 MP

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) smartphone HTC Desire Z με οθόνη 3.7″ S-LCD capacitive touchscreen, επεξεργαστή στα 800MHz και κάμερα 5 MP (megapixels). Διοργάνωση διαγωνισμού: Appgaraz Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το μεγάλο δώρο του διαγωνισμού κάντε Like σε αυτήν τη σελίδα.   Πάρε μέρος τώρα πατώντας […]

guess-watch-cosmetic-pendant-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 2 ρολόγια Guess και ένα κρεμαστό κόσμημα από Λευκόχρυσο 14K

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 2 (δύο) ρολόγια μάρκας Guess, 1 (ένα) αντρικό και 1 (ένα) γυναικείο και ένα κρεμαστό κόσμημα από λευκόχρυσο 14Κ με μεγάλη πέτρα ζιργκόν. Διοργάνωση διαγωνισμού: Nomika nea Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Τετάρτη 07 Μαρτίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε τα δώρα του διαγωνισμού κάντε Like σε αυτή τη […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):