Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Θρεπτικό και υγιεινό σνακ για τη νηστεία και όχι μόνο

To παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για το πρωινό γεύμα ή τα ενδιάμεσα σνακ της ημέρας. Οι υδατάνθρακες που περιέχει, παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, αποτρέποντας την εμφάνιση αισθήματος κόπωσης και βοηθώντας μας να παραμένουμε δραστήριοι!

Bun Thessaloniki: a nutritious and healthy snack for fasting and not only

To παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για το πρωινό γεύμα ή τα ενδιάμεσα σνακ της ημέρας. Οι υδατάνθρακες που περιέχει, παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, αποτρέποντας την εμφάνιση αισθήματος κόπωσης και βοηθώντας μας να παραμένουμε δραστήριοι, ενώ παράλληλα, τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με γλυκόζη, το απαραίτητο «καύσιμο» που χρειάζεται για λειτουργήσει αποδοτικά και να αντεπεξέλθει στις πνευματικές απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Επιπλέον, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης μας προσφέρει και μικρές ποσότητες πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, ενώ όταν παρασκευάζεται με αλεύρι ολικής άλεσης μπορεί να αποτελέσει και πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προσφέρουν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού.

Σουσάμι: πλούσιο σε ευεργετικά συστατικά

Από την άλλη, η θρεπτική αξία του κουλουριού ενισχύεται και από την παρουσία σουσαμιού, το οποίο είναι πλούσιο σε απαραίτητα αμινοξέα, «καλά» λιπαρά, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα ευεργετικά συστατικά, που έχει φανεί ότι ασκούν αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Βέβαια, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στην αγορά κυκλοφορούν πλέον και πολλές «παραλλαγές» του κλασσικού κουλουριού Θεσσαλονίκης, τόσο αλμυρές όσο και γλυκές, με προσθήκη υλικών, όπως τυρί ή σοκολάτα, που αυξάνουν σημαντικά το θερμιδικό του περιεχόμενο.

Επομένως, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε το παραδοσιακό, λεπτό και τραγανό κουλούρι, αποφεύγοντας επιλογές που μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

win malta competition travel yamas drinks

Διαγωνισμός: Κέρδισε 4ήμερο ταξίδι στη Μάλτα για 2 άτομα, από τη YAMAS drinks

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 4ήμερο ταξίδι στη μαγευτική Μάλτα για 2 (δύο) άτομα, σε πολυτελές ξενοδοχείο, για τις διακοπές του καλοκαιριού. Διοργάνωση διαγωνισμού: YAMAS drinks (YAMAS). Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και):  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 (24:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, ακολουθώντας 2 (δύο) απλά βήματα:

flegra-palace-halkidiki-travel-mysalonika-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ένα απολαυστικό τριήμερο, για δυο άτομα στο Flegra Palace Halkidiki στην Φλέγρα Χαλιδικής

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) απολαυστικό τριήμερο, για 2 (δυο) άτομα στο ξενοδοχείο Flegra Palace Halkidiki στην περιοχή Φλέγρα της Χαλιδικής. Διοργάνωση διαγωνισμού: MySalonika Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού, κάντε Like σε αυτήν τη σελίδα. Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε μέρος στο διαγωνισμο του MySalonika Hotel και κερδισε δωρο 1 (ένα) μοναδικό τριήμερο για 2 (δυο) άτομα στο ξενοδοχείο […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):