Γλυκό της Ημέρας: Εύκολα Μπισκότα για Παιδιά

Γλυκό της Ημέρας: Εύκολα Μπισκότα για Παιδιά

Sweet Day: Easily Cookies for Kids

Η σημερινή συνταγή για το Γλυκό της Ημέρας είναι μια υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για παιδικά μπισκότα! Ετοιμάστε τα εύκολα και καταπλήξτε τους μικρούς μας φίλους! Καλή σας απόλαυση!


loading...

Υλικά Συνταγής

  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 220 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 16ºC στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.
  2. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
  3. Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
  5. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά.
  6. Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο χτυπώντας με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να γίνει κρεμώδες.
  7. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3 – 4 λεπτά. Το ξαναχτυπάμε να γίνει αφράτο.
  8. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’.
  9. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια. Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο).
  10. Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
    Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):