Πως έβλεπαν τη γη το 1492; Αυτή είναι η παλαιότερη υδρόγειος του κόσμου

Είναι γνωστή και ως «Erdapfel», που σημαίνει «γεώμηλο», δηλαδή «πατάτα», και θεωρείται η παλαιότερη υδρόγειος του κόσμου που έχει βρεθεί ποτέ. Η υδρόγειος που χρονολογείται το 1492, δείχνει την Γη από τα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας θεωρείται ότι δημιουργήθηκε από τον Γερμανό, Martin Behaim, ο οποίος ήταν γνωστός γεωγράφος, ναυτικός, έμπορας και φιλόσοφος.

Είναι γνωστή και ως «Erdapfel», που σημαίνει «γεώμηλο», δηλαδή «πατάτα», και θεωρείται η παλαιότερη υδρόγειος του κόσμου που έχει βρεθεί ποτέ.

H παλαιότερη υδρόγειος του κόσμου

Η υδρόγειος που χρονολογείται το 1492, δείχνει την Γη από τα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας θεωρείται ότι δημιουργήθηκε από τον Γερμανό, Martin Behaim, ο οποίος ήταν γνωστός γεωγράφος, ναυτικός, έμπορας και φιλόσοφος.

Μάλιστα, λέγεται ότι την δημιούργησε μετά από τα ταξίδια που έκανε σε μέρη όπως η Πορτογαλία και οι Δυτικές Ακτές της Αφρικής.

Αν και εκείνος έπεισε το συμβούλιο της Νυρεμβέργης να φτιαχτεί η υδρόγειος αυτή, χρειάστηκαν πολλοί τεχνίτες για να της δώσουν την κομψή όψη που βλέπουμε σήμερα, η οποία θυμίζει έργο τέχνης.

earth 1492 erdapfel oldest globe world
earth 1492 erdapfel oldest globe world

Απεικόνιση Γης

Όσον αφορά την απεικόνιση της Γης τώρα, είναι λογικό να μην υπάρχει ακρίβεια. Στην υδρόγειο απεικονίζεται μόνο μία ήπειρος, η Ευρασία, η οποία περιβάλλεται από πολλά μικρά νησιά και ωκεανούς.

earth 1492 erdapfel oldest globe world

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):