Ανασύρθηκε το μυθικό μέταλλο της Ατλαντίδας από ναυάγιο στη Σικελία [Βίντεο]

Ανασύρθηκε το μυθικό μέταλλο της Ατλαντίδας από ναυάγιο στη Σικελία [Βίντεο]

Pulled the metal mythical Atlantis from sinking in Sicily [Video]

Ο ορείχαλκος, το μυθικό μέταλλο που σύμφωνα με τον Πλάτωνα, προέρχεται από τη θρυλική πόλη της Ατλαντίδας, ανακτήθηκε με τη βοήθεια των επιστημόνων από το πλοίο που ναυάγησε ανοικτά της Σικελίας, πριν από 2.600 χρόνια.


loading...

Μεγάλη ποσότητα ορείχαλκου

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 47 ράβδοι του μετάλλου και είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται σε τόσο μεγάλη ποσότητα, ενώ η σύνθεσή του αποκαλύφθηκε μετά από αναλύσεις X-ray.

Δύο κορινθιακές περικεφαλαίες βρέθηκαν στο ναυάγιο

Στο ναυάγιο ανακαλύφθηκαν επίσης δύο κορινθιακές περικεφαλαίες, που εκτιμάται πως χρησιμοποιήθηκαν από τα μέλη του πλοίου ως αμυντική προστασία σε ενδεχόμενες επιθέσεις των πειρατών. Ένα δεύτερο σενάριο, αναφέρει ότι οι περικεφαλαίες αυτές επρόκειτο να δοθούν ως προσφορά στους Θεούς, σημειώνει ο Σεμπαστιάνο Τούσα (Sebastiano Tusa), ένας αρχαιολόγος που συμμετέχει στις έρευνες.

Ναυάγησε στο ταξίδι από Ελλάδα προς τη Σικελία

Το πλοίο φέρεται να ναυάγησε στο ταξίδι από την Ελλάδα προς την Γέλα (ιταλ: Gela) της Σικελίας, μία πλούσια και καλλιτεχνική πόλη της αρχαιότητας.

«Προφανώς χτυπήθηκε από μία ξαφνική καταιγίδα και ναυάγησε ενώ ήταν έτοιμο να δέσει στο λιμάνι», δήλωσε ο Τούσα.

Δείτε το βίντεο με την ανακάλυψη του ορείχαλκου στη Γέλα της Σικελίας

 src: wikipedia.org/wiki/Γέλα, wikipedia.org/wiki/Ορείχαλκος, wikipedia.org/wiki/Σικελία, .wikipedia.org/wiki/Sebastiano_Tusa,ethnos.gr/diethni/arthro/anasyrthike_to_mythiko_metallo_tis_atlantidas_apo_nauagio_sti_sikelia_vid-65030085

 

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):