Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, συνταγή για σπιτική ζύμη κουρού για πίτες με ελαιόλαδο! Ετοιμάστε εύκολα τη σπιτική ζύμη κουρού για λαχταριστές ελαιόλαδο! Καλή σας όρεξη!
Υλικά
- 800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ μαγιά νωπή
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
- 2 κουτ. γλυκού baking powder
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα στο οποίο προηγουμένως έχουμε προσθέσει και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει το αλάτι και το baking powder.
- Ζυμώνουμε καλά ώστε να πάρουμε μια αφράτη και ομοιογενή ζύμη.
- Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 20-30 λεπτά να διπλασιαστεί προτού τη χρησιμοποιήσουμε.
- Όταν τη χρησιμοποιήσουμε για πίτες ή πιτάκια, την αφήνουμε και πάλι 10-20 λεπτά ώστε να ξαναφουσκώσει προτού την αλείψουμε με αυγό και την ψήσουμε.