Αν αναρωτιέστε πως μπορεί να γίνει αυτό, η απάντηση είναι με όσπρια και συγκεκριμένα με λευκά φασόλια.
Υλικά:
- 400 γρ μανιτάρια (χρησιμοποίησα πορτομπέλο)
- 450 γρ κρεμμύδια
- 100 γρ λεκό κρασί καλής ποιότητας
- 250 γρ λευκά φασόλια βρασμένα
- 1 lt βραστό νερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό λεμονιού
- νηστίσιμο τυρί του τοστ με αποξηραμένα μανιτάρια
Εκτέλεση:
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ελαιόλαδο και αλάτι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα
4. Αφού έχουν σοταριστεί καλά, σβήνουμε με το κρασί.
6. Προσθέτουμε τα λευκά φασόλια και χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ για να γίνει βελουτέ.
7. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού. Κόβουμε μια φέτα νηστίσιμο τυρί για τοστ με αποξηραμένα μανιτάρια και τοποθετούμε από πάνω.
src: http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/03/manitarosoupa-veloute-me-leyka-fasolia.html