Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, νόστιμη συνταγή για Πίτα με κολοκυθάκια! Ετοιμάστε ένα εύκολο και νόστιμο ορεκτικό πολύ γρήγορα. Καλή σας όρεξη!
Υλικά:
Για το φύλλο:
- 3/4 νεροπότηρου νερό
- 1/4 νεροπότηρου ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- αλεύρι όσο πάρει
Για την γέμιση:
- 7-8 μέτρια κολοκυθάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- μισό κεσεδάκι μανιτάρια
- μαϊντανό, πράσο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο
- 200 γρ. τόφου
- αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε το νερό με το ελαιόλαδο σε μία λεκανίτσα, μαζί τους ρίχνουμε και όλα μας τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Μετά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε/ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ζύμη.
- Κατόπιν, την αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα, την χωρίζουμε στα δύο και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι για να το κάνουμε φύλλο.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψάκι μας και από πάνω του βάζουμε το πρώτο μας φύλλο.
Για την γέμιση:
- Βάζουμε τα υλικά μας(εκτός από το τόφου) να βράσουν σε λίγο νεράκι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Λιώνουμε με τα χέρια μας το τόφου και το ανακατεύουμε με λίγο λαδάκι και με τα μπαχαρικά μας.
- Κατεβάζουμε το μείγμα απ’ την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στην συνέχεια το ανακατεύουμε με το τόφου και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι ή κι άλλα μπαχαρικά.
- Μετά, βάζουμε την γέμισή μας πάνω από το φύλλο και ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο μας το οποίο τοποθετούμε πάνω απ’ την γέμισή μας.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε ήδη προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.