Γλυκό της Ημέρας: Ραβανί παραδοσιακό σιροπιαστό

Η σημερινή συνταγή για το Γλυκό της Ημέρας είναι μια υπέροχη, νόστιμη συνταγή για παραδοσιακό Ραβανί σιροπιαστό, για έξι άτομα! Ετοιμάστε το σιροπιαστό εύκολα και πολύ γρήγορα. Καλή σας απόλαυση!

Sweet Day: Cake traditional syrupy
Η σημερινή συνταγή για το Γλυκό της Ημέρας είναι μια υπέροχη, νόστιμη συνταγή για παραδοσιακό Ραβανί σιροπιαστό, για έξι άτομα! Ετοιμάστε το σιροπιαστό εύκολα και πολύ γρήγορα. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά 

  • 6 αυγα 
  • 1 κουπα ζαχαρη 
  • 1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο 
  • 1 κουπα αλευρι 
  • 1 βανιλια 
  • 4 κ.σ γάλα 
  • 2 κ.γ μπεικιν 
  • ξυσμα 1 λεμονιου 

Σιρόπι 

  • 3κουπες ζάχαρη 
  • 3 κουπες νερο 
  • 1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο 
  • φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου 
  • 1 βανιλια 

Sweet Day: Cake traditional syrupy
Εκτέλεση 

  1. Χτυπαω τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα. Προσθετω το γαλα, ξυσμα, βανιλιες και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνω το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικιν.
  2. Αδειαζω σε ταψακι και ψηνω στους 180 για 35 – 40 λεπτα.
  3. Σιροπιαζω αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο με ζεστο σιροπι.
  4. Για το σιροπι βραζω ζαχαρη,νερο,χυμο και φλουδα λεμονιου για 4 λεπτα, προσθετω το βουτυρο και τη βανιλια.

Αν θελετε μπορειτε  με μια σοκολατα κουβερτουρα και μια κρεμα γαλακτος και 2 κουταλιες σουπας Βουτυρο, να ετοιμασετε ενα γλασο και να το ριξετε επανω στο ραβανι!

Καλή Επιτυχία!

Sweet Day: Cake traditional syrupy

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Μανταρίνι: Το φρούτο που χαρίζει μακροζωία

Ο κυρίαρχος των φρούτων του χειμώνα –το μανταρίνι- ήρθε στη χώρα μας μετά το 1850, ωστόσο η ιστορία του ξεκινά από την Κίνα και μάλιστα πριν από 3000 χρόνια. Πήρε το όνομά του από τους Μανδαρίνους, τους κινέζους αξιωματούχους, λόγω του χρώματός του που ήταν όμοιο με αυτό της στολής των εν λόγω αξιωματούχων.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):