Υλικά
- 6 αυγα
- 1 κουπα ζαχαρη
- 1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
- 1 κουπα αλευρι
- 1 βανιλια
- 4 κ.σ γάλα
- 2 κ.γ μπεικιν
- ξυσμα 1 λεμονιου
Σιρόπι
- 3κουπες ζάχαρη
- 3 κουπες νερο
- 1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
- φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
- 1 βανιλια
Εκτέλεση
- Χτυπαω τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα. Προσθετω το γαλα, ξυσμα, βανιλιες και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνω το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικιν.
- Αδειαζω σε ταψακι και ψηνω στους 180 για 35 – 40 λεπτα.
- Σιροπιαζω αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο με ζεστο σιροπι.
- Για το σιροπι βραζω ζαχαρη,νερο,χυμο και φλουδα λεμονιου για 4 λεπτα, προσθετω το βουτυρο και τη βανιλια.