Ερντογάν: Επόμενος στόχος η Ράκα – Έριξε τις μετοχές της Χουριέτ

Δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία θα κινηθούν προς την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησής τους στην αλ Μπαμπ, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ntevlet-bahceli-grey-wolves-turkey-greece

 

Δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία θα κινηθούν προς την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησής τους στην αλ Μπαμπ, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

H πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση για την Τουρκία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα προτού ξεκινήσει επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν, ο Ερντογάν είπε επίσης πως η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας –την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση– θα πρέπει να μετακινηθεί ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

 Συνεργασία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

Ο Ερντογάν απέκλεισε επίσης οποιαδήποτε πιθανότητα συνεργασίας με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που περιλαμβάνουν στις τάξεις τους την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας.

Ο Ερντογάν εκτοξεύει τα πυρά του εναντίον της Hurriyet και ρίχνει τις μετοχές της

Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε δημοσίως δριμεία κριτική στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να καταγράψουν πτώση όπως επίσης και της μητρικής της εταιρείας Dogan Holding.

Η Hurriyet βρέθηκε στο στόχαστρο του επικεφαλής του τουρκικού κράτους μετά το άρθρο που δημοσίευσε την 25η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση δεν ζήτησε τη γνώμη των ενόπλων δυνάμεων προτού άρει την απαγόρευση της μαντίλας στον στρατό.

Ο τίτλος του άρθρου θεωρήθηκε ότι υπονοεί ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ του στρατού και της κυβέρνησης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τον τίτλο του άρθρου, «Δυσαρέσκεια στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων», «πολύ άσχημο».

«Αυτή η ιστορία ενόχλησε σοβαρά τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις όπως ακριβώς ενόχλησε εμάς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε προτού αναχωρήσει για μια επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν.

Συνέντευξη τύπου Τούρκου προέδρου

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να φέρνει τους αξιωματούχους του Κράτους αντιμέτωπους τον ένα με τον άλλο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν την θέση τους. Είστε ασεβείς. Όποιος επιχειρεί να μας φέρει τον ένα ενάντια στον άλλο θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Θεωρώ ότι μια τέτοια προσέγγιση είναι ασυγχώρητη σε μια περίοδο όπου έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, την ενότητα, την αδελφοσύνη και την αλληλεγγύη», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, διευκρινίζοντας ότι συζήτησε το θέμα με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Οι μετοχές της Hurriyet κατέγραψαν πτώση 9% και του ομίλου Dogan 10%.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Hurriyet επισημαίνει:

«Δεν πέρασε καν από το μυαλό μας ότι αυτός ο τίτλος μπορούσε να γίνει αντιληπτός με αυτόν τον τρόπο. Τέτοιου είδους πρόθεση αποκλείεται. Ο τίτλος μπορεί να γίνει αντιληπτός ως ένα σφάλμα της σύνταξης. Λυπούμαστε για αυτό».

Το άρθρο, που προκάλεσε την αντίδραση του Τούρκου προέδρου και που επικαλείται στρατιωτικές πηγές, το υπογράφει η αρχισυντάκτρια του γραφείου του Άγκυρας της Χουριέτ, Χαντέ Φιράτ, την οποία φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κατηγορούν ότι με το άρθρο της αναβιώνει την απειλή ενός νέου πραξικοπήματος.

Η Χαντέ Φιράτ, παρουσιάστρια επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, είναι η δημοσιογράφος που μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση μέσω του κινητού της το τηλεφώνημα του προέδρου Ερντογάν όταν εκείνος κάλεσε τους Τούρκους να κατεβούν στους δρόμους για να αντιταχθούν στους πραξικοπηματίες τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

Έρευνα για την εφημερίδα

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι το γραφείο του εισαγγελέα του Μπακιρκόι στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί έρευνα για την εφημερίδα. Επιπλέον, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, μετά το άρθρο, η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε χθες έρευνα για να καθορίσει εάν υπάρχουν ομάδες υπέρ του πραξικοπήματος στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων που επιχειρούν να υπονομεύσουν το κυβερνητικό έργο.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απάντησαν σήμερα με ένα δελτίο τύπου στο άρθρο της Χουριέτ, απορρίπτοντας τις «εσκεμμένες κι αθεμελίωτες επικρίσεις».

src: pentapostagma.gr/2017/02/ερντογάν-επόμενος-στόχος-η-ράκα-έριξε.html

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

pressure-washers-stihl-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 3 πλυστικά μηχανήματα υψηλής πίεσης της γερμανικής εταιρείας STIHL

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 3 (τρία) πλυστικά μηχανήματα υψηλής πίεσης, της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας STIHL, για όλες τις εργασίες στον κήπο, γύρω από το σπίτι, αυτοκίνητα και πολλά άλλα! Διοργάνωση διαγωνισμού: Mynextcar Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 (14:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε […]

reason that the handshake was established in ancient Greece

Αρχαία Ελλάδα: Γρύπας – Το αρχέγονο σύμβολο δύναμης !

Ο Γρύπας ήταν τέρας της Ελληνικής μυθολογίας. Είχε σώμα λιονταριού ή αλόγου, κεφάλι και φτερά αετού. Επίσης σε μερικές αναπαραστάσεις του φαίνεται πως έχει και ουρά φιδιού. Ο Γρύπας συμβολίζει τον ήλιο, τον ουρανό, το φως της αυγής που γίνεται χρυσαφένιο.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):