Ποια είναι η «Λευκή Βίβλος» που θα διαλύσει την Ευρώπη;

Αινιγματικές όσο και ανησυχητικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προετοίμασε τους Ευρωπαίους για κοσμο-ιστορικές αλλαγές στη γηραιά ήπειρο.

lulzsec-sabu-leader-anonymous-hackers-newsfeast

Αινιγματικές όσο και ανησυχητικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προετοίμασε τους Ευρωπαίους για κοσμο-ιστορικές αλλαγές στη γηραιά ήπειρο.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (Jean-Claude Juncker)

Ευρισκόμενος στη βελγική πόλη Λουβέν λα Νεβ (Louvain-la-Neuve), παρουσίασε το σχέδιο για την Ευρώπη των «δύο ή περισσοτέρων ταχυτήτων», όπου οι χώρες-μέλη δεν είναι απαραίτητο να είναι ενωμένες με τους ίδιους κανόνες και θεσμούς.

Λευκή Βίβλος

«Είναι ξεπερασμένο να φανταζόμαστε ότι όλοι κάνουμε μαζί το ίδιο πράγμα. Θέλουμε να προχωρήσουμε ως «28»; Ή μήπως θα πρέπει εκείνοι που θέλουν να προχωρήσουν ταχύτερα να μπορούν να το κάνουν, χωρίς να επηρεάζουν τους άλλους; Τα κράτη της Ε.Ε. δεν θα πρέπει εφεξής να συμπορεύονται σ’ όλους τους δρόμους».

Τα κράτη της Ε.Ε. δεν θα πρέπει εφεξής να συμπορεύονται σ’ όλους τους δρόμους.

Μίλησε μέχρι και για τη λεγόμενη «Λευκή Βίβλο», την κωδική ονομασία του σχεδίου που θα παρουσιάσουν οι Βρυξέλλες προκειμένου να διασπαστεί η Ευρώπη στις «χώρες του πυρήνα» και τις «περιφερειακές», κάτι που θα συμβεί από την επόμενη βδομάδα.

Αινιγματικές αναφορές

Κλείνοντας ο Γιούνκερ σημείωσε με ακόμη πιο αινιγματικό τρόπο:

«Θα μπορούσαν να παραμένουν σε «τροχιά» συνδεδεμένες στην Ε.Ε. και η Βρετανία μετά το Brexit ή η Τουρκία ή άλλοι, που δεν το ξέρουν ακόμη».

 

src: el.gr, katohika.gr/diethni/poia-einai-leuki-vivlos-pou-tha-dialisei-tin-europi/

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

lacoste-watch-newsfeast

Διαγωνισμός για να κερδίσετε ένα αδιάβροχο ρολόι Lacoste από ανοξείδωτο ατσάλι

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό ένα ρολόι Lacoste από ανοξείδωτο ατσάλι, μαύρο καουτσούκ λουράκι, μαύρο καντράν με ασημί φωσφορίζοντες δείκτες και σημεία και κόκκινες λεπτομέρειες. Η κανονική τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου είναι 270€ (ευρώ). Διοργάνωση διαγωνισμού: Ntynomai Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το ρολόι χειρός της εταιρείας […]

mykonos-island-saint-john-hotel-resort-hoteliers-association-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 4 ημέρες διαμονή στο ξενοδοχείο 5 αστέρων Saint John Hotel στη Μύκονο

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 4 (τέσσερις) ημέρες διαμονή με ημιδιατροφή και δωρεάν τα ακτοπλοϊκά, στο 5* αστέρων Saint John Hotel στη Μύκονο, προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου. Διοργάνωση διαγωνισμού: Mykonos island hotels (Mykonos Hoteliers Association) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Σάββατο 25 Μαΐου 2013 (22:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):