Ποια είναι η «Λευκή Βίβλος» που θα διαλύσει την Ευρώπη;

Αινιγματικές όσο και ανησυχητικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προετοίμασε τους Ευρωπαίους για κοσμο-ιστορικές αλλαγές στη γηραιά ήπειρο.

lulzsec-sabu-leader-anonymous-hackers-newsfeast

Αινιγματικές όσο και ανησυχητικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προετοίμασε τους Ευρωπαίους για κοσμο-ιστορικές αλλαγές στη γηραιά ήπειρο.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (Jean-Claude Juncker)

Ευρισκόμενος στη βελγική πόλη Λουβέν λα Νεβ (Louvain-la-Neuve), παρουσίασε το σχέδιο για την Ευρώπη των «δύο ή περισσοτέρων ταχυτήτων», όπου οι χώρες-μέλη δεν είναι απαραίτητο να είναι ενωμένες με τους ίδιους κανόνες και θεσμούς.

Λευκή Βίβλος

«Είναι ξεπερασμένο να φανταζόμαστε ότι όλοι κάνουμε μαζί το ίδιο πράγμα. Θέλουμε να προχωρήσουμε ως «28»; Ή μήπως θα πρέπει εκείνοι που θέλουν να προχωρήσουν ταχύτερα να μπορούν να το κάνουν, χωρίς να επηρεάζουν τους άλλους; Τα κράτη της Ε.Ε. δεν θα πρέπει εφεξής να συμπορεύονται σ’ όλους τους δρόμους».

Τα κράτη της Ε.Ε. δεν θα πρέπει εφεξής να συμπορεύονται σ’ όλους τους δρόμους.

Μίλησε μέχρι και για τη λεγόμενη «Λευκή Βίβλο», την κωδική ονομασία του σχεδίου που θα παρουσιάσουν οι Βρυξέλλες προκειμένου να διασπαστεί η Ευρώπη στις «χώρες του πυρήνα» και τις «περιφερειακές», κάτι που θα συμβεί από την επόμενη βδομάδα.

Αινιγματικές αναφορές

Κλείνοντας ο Γιούνκερ σημείωσε με ακόμη πιο αινιγματικό τρόπο:

«Θα μπορούσαν να παραμένουν σε «τροχιά» συνδεδεμένες στην Ε.Ε. και η Βρετανία μετά το Brexit ή η Τουρκία ή άλλοι, που δεν το ξέρουν ακόμη».

 

src: el.gr, katohika.gr/diethni/poia-einai-leuki-vivlos-pou-tha-dialisei-tin-europi/

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις το Διπύρηνο smartphone Samsung Galaxy SII με οθόνη 4.3″ και κάμερα 8 MP

Διαγωνισμός:  Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό το smartphone Samsung Galaxy SII με οθόνη 4.3″ Super Amoled Plus capacitive 16 εκατομμυρίων χρωμάτων και κάμερα 8 MP. Διοργάνωση διαγωνισμού: Cosmote Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 (16:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το smartphone Samsung Galaxy SII  με Super Amoled οθόνη, αφήστε ένα σχόλιο κάτω από […]

money laundering-euro-greece-officials-newsfeast

Θεωριες Συνωμοσιας: Της μιας δραχμής οι απατεώνες

Θυμάμαι τη φράση του. Δύσκολη ώρα αυτοκριτικής ενώ οριστικά το καράβι της επιχείρησής του βούλιαζε. Όχι, δεν ήταν απατεώνας. Μπήκε, όχι, όχι, μεθοδικά τον έβαλε το σύστημα, στο σύστημα. «Εμείς δεν γιορτάζαμε στις εξοφλήσεις αλλά στις υπογραφές δανείων. Υπέρογκων. Λες και τα λεφτά εκείνα ήταν δικά μας. Χωρίς υποχρεώσεις». Μιλούσε με το κεφάλι κάτω. Ένας, […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):