All Star Giannis! NBA All Star Game με το Greak Freak

Ακόμα και αν θέλεις να συγκρατηθείς, να μην παρασυρθείς επειδή το παιδί είναι Ελληνας, δεν σε αφήνει ο ίδιος. Στο πρώτο του All Star Game του NBA, σε ηλικία μόλις 22 ετών, όταν άλλοι μόλις έχουν αποφοιτήσει από το κολέγιο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σάρωσε τα πάντα: πέτυχε 30 πόντους, αστοχώντας μόλις σε τρεις από τις 17 προσπάθειες και προσέφερε απίστευτο θέαμα!

Ακόμα και αν θέλεις να συγκρατηθείς, να μην παρασυρθείς επειδή το παιδί είναι Ελληνας, δεν σε αφήνει ο ίδιος. Στο πρώτο του All Star Game του NBA, σε ηλικία μόλις 22 ετών, όταν άλλοι μόλις έχουν αποφοιτήσει από το κολέγιο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σάρωσε τα πάντα: πέτυχε 30 πόντους, αστοχώντας μόλις σε τρεις από τις 17 προσπάθειες και προσέφερε απίστευτο θέαμα!

Η ομάδα του έχασε βέβαια, η Δύση επικράτησε με 192-182, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν σημασία τόσο τα αποτελέσματα όσο οι εντυπώσεις. Και αυτές ανήκουν στον Giannis.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Δεν χωρά αμφιβολία πλέον ότι ο Αντετοκούνμπο, τον οποίο το NBA έχει ήδη βαφτίσει «Greak Freak» («ελληνικό τέρας»), έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να αφήσει εποχή στο ΝΒΑ. Ο ίδιος βέβαια επιμένει ότι προτιμά ένα μετάλλιο με την εθνική Ελλάδος· τιμή του και τιμή μας. Αλλωστε μετά το τέλος του ματς, στη συνέντευξη Τύπου μίλησε στα ελληνικά και ευχαρίστησε όσους Ελληνες βρέθηκαν στη Νέα Ορλεάνη για να τον δουν να αγωνίζεται:

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε. Ελπίζω να το διασκεδάσατε. Οπως είπα ό,τι κάνω έχω πάντα την Ελλάδα πίσω μου. Σας αγαπώ».

All Star Giannis! NBA: All Star GameΟ Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη Τύπου (ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ)

Είναι, ωστόσο, ξεκάθαρο ότι το μέλλον του είναι στην Αμερική, στο ΝΒΑ και μεταξύ των μεγάλων του παγκόσμιου μπάσκετ και ότι θα επισκέπτεται την πατρίδα του κάθε καλοκαίρι, όπως κάνει ο Πολ Γκασόλ με την Ισπανία. Ισως βέβαια να χρειάζεται ο Giannis να πάει σε μια άλλη ομάδα, καθώς οι Μιλγουόκι Μπακς αποδείχτηκαν μεν το ιδανικό θερμοκήπιο για να αναπτύξει το κρυστάλλινο ταλέντο του και τα εξωγήινα σωματικά του προσόντα, αλλά δεν του προσφέρουν την προβολή που χρειάζεται ένας μπασκετμπολίστας τέτοιου βεληνεκούς (μια περίπτωση Λιου Αλτσιντορ/ Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ που ξεκίνησε από τους Μπακς για να δοξαστεί στους Λος Αντζελες Λέικερς;).

All Star Giannis! NBA: All Star GameΟ Αντετοκούνμπο καρφώνει, ο Στεφ Κάρι έχει πέσει στο παρκέ για να γλιτώσει

Ενδεικτικό είναι ότι στον αγώνα της Δύσης με την Ανατολή που έγινε στη Νέα Ορλεάνη, ο Giannis αγωνίστηκε σε μόλις 22 λεπτά κι ας ήταν ο καλύτερος.

Εντάξει, είναι γνωστό ότι το All Star Game είναι σόου και δεν μετρά τόσο το αποτέλεσμα (για την Ιστορία, η Δύση επικράτησε της Ανατολής 192-182), αλλά όλα έχουν την (εμπορική) σημασία τους.

Έτσι, όταν ο Γιάννης ήταν κάπου στα μέσα της τρίτης περιόδου υποψήφιος για MVP, για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα, ο προπονητής της Ανατολής Μπραντ Στίβενς τον απέσυρε στον πάγκο. Ο Αντετοκούνμπο έβαλε το πρώτο και το τελευταίο καλάθι της Ανατολής και τελείωσε το ματς όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 30 πόντους, ενώ είχε ακόμα 14/17 σουτ, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ και ένα κόψιμο.

Ρεσιτάλ καρφωμάτων

Ο ίδιος επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ καρφωμάτων – άλλωστε όλο το ματς αυτό ήταν, μια επίδειξη ικανοτήτων σαν σε προπόνηση. Σε μια φάση μάλιστα ο μέγας Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς προτίμησε να… ξαπλώσει στο παρκέ παρά να προσπαθήσει να ανακόψει τον Αντετοκούνμπο (στο βίντεο μετά το 0.20).

Τυπικά όμως δεν ήταν η βραδιά του Giannis. Αυτά τα πράγματα τα προσέχουν στο ΝΒΑ και έπρεπε να ικανοποιηθεί το «τοπικό» ενδιαφέρον – τόσα λεφτά δαπάνησε η Νέα Ορλεάνη για να φιλοξενήσει το τριήμερο του All Star Game, να μην τα εξαργυρώσει;

All Star Giannis! NBA: All Star GameO Αντονι Ντέιβις, αστέρας των «γηπεδούχων» Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης καρφώνει. Αλλωστε η βραδιά ήταν ένας άτυπος διαγωνισμός καρφωμάτων (Bob Donnan-USA TODAY Sports)

Ετσι ο αγώνας ήταν ένα σόου του Αντονι Ντέιβις, ένας «παιδιού» της Νέας Ορλεάνης, ο οποίος αφέθηκε να παίξει στα 31 από τα 48 λεπτά του αγώνα και έτσι κατέρριψε ένα μυθικό ρεκόρ: Με 52 πόντους ο αστέρας των Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης συνέτριψε το ρεκόρ πόντων του θρυλικού Γουίλτ Τσάμπερλεϊν που κρατούσε πάνω από μισό αιώνα, το 1962 ο Τσάμπερλεϊν είχε πετύχει 42 πόντους.

  • Δύση (Στιβ Κερ): Ντουράντ 21, Λέοναρντ 4, Ντέιβις 52 (26/39 σουτ, 10ρ.), Κάρι 21, Χάρντεν 12, Γουέστμπρουκ 41, Γκριν 2, Γκαζόλ 10, Χάουαρντ 8, Τόμπσον 12, Τζόρνταν 6, Κάζινς 3.
  • Ανατολή (Μπραντ Στίβενς): Μπάτλερ 6, Τζέιμς 23, Αντετοκούνμπο 30, ΝτεΡόζαν 16, Ιρβινγκ 22, Μιλσαπ 5, Τζορτζ 12, Λόουρι 19, Τόμας 20 20, Γουόλ 12, Αντονι 10, Γουόκερ 7.
src: protagon.gr/epikairotita/44341352607-44341352607

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

ancient-greek-market-school-life-preferred-by-bulgarians

Πρότυπο για τον ένα στους πέντε Βούλγαρους η ζωή των αρχαίων Ελλήνων

Ένας στους πέντε (1/5) Βούλγαρους πολίτες προτιμά τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων κι ένας στους δέκα (1/10) τη ζωή των ανθρώπων των σπηλαίων, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Σύγχρονης Πολιτικής, που διεξήχθη το διάστημα από 6 έως 13 Δεκεμβρίου, με στόχο να δείξει εάν οι πολίτες της βαλκανικής αυτής χώρας είναι ευχαριστημένοι […]

nolan-x-lite-grex-moto-helmet-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 3 ξεχωριστά κράνη Nolan Ν-104 και X-Lite 702

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 3 (τρία) ξεχωριστά κράνη Nolan Ν-104 και X-Lite 702. Διοργάνωση διαγωνισμού: Mototriti Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 (16:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού, κάντε Like σε αυτήν τη σελίδα. Όροι συμμετοχής Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε μέρος […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):