The Nation: Οι συκοφαντίες των ΜΜΕ κατά του Trump θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Αμερικής

Μια μεγάλης κλίμακας ενημερωτική εκστρατεία που ξεκίνησε εναντίον του Donald Trump και τους εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το μέλλον της Αμερικανικής Δημοκρατίας, αλλά και ολόκληρη την υπάρχουσα παγκόσμια τάξη, λέει ο αρθρογράφος του περιοδικού The Nation, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας Stephen Cohen.

ΜΟΣΧΑ, 16 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. Μια μεγάλης κλίμακας ενημερωτική εκστρατεία που ξεκίνησε εναντίον του Donald Trump και τους εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, θέτει  σε κίνδυνο όχι μόνο το μέλλον της Αμερικανικής  Δημοκρατίας, αλλά και ολόκληρη την υπάρχουσα  παγκόσμια τάξη, λέει ο αρθρογράφος του περιοδικού The Nation [1], ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας Stephen Cohen.

Κύμα «νέου Μακαρθισμού.»

Πιστεύει ότι η Αμερική,  υφίσταται ένα κύμα «νέου Μακαρθισμού.» «Με αβάσιμες κατηγορίες κατά του Donald Trump και με την « συμπαιγνία του Κρεμλίνου «επιτέθηκαν οι εκπρόσωποι όλων σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων.

Οποιαδήποτε επιρροή των μέσων ενημέρωσης και οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο δεν προσπάθησε να τον προστατέψει . Την ίδια στιγμή χρησιμοποιήθηκαν  ανεξέλεγκτα γεγονότα. Αυτό προκαλεί σοβαρή ανησυχία», σημειώνει.

Ο Πολιτικός επιστήμονας είναι πεπεισμένος ότι οι  αβάσιμες επιθέσεις των Αμερικανών  δημοσιογράφων και πολιτικών, μοιάζει  με «αδικοπραγία», και τα επιχειρήματα που παρουσιάζουν οι δημόσιοι αντίπαλοι του  εν ενεργεία προέδρου, με μεγάλη δυσκολία εντοπίζονται ως  λογικά.

Σύμφωνα με τον Cohen

Έτσι, σύμφωνα με τον Cohen, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ, ιδίως που επικρίνουν  συχνά τον Trump για το γεγονός ότι μιλά «θετικά» για το Ρώσο πρόεδρο. Το επιχείρημα αυτό φαίνεται αρκετά άσκοπο για τον πολιτικό επιστήμονα ως μια ευγενική στάση έναντι των ξένων συναδέλφων που  είναι απίθανο να βλάψει  το εθνικό συμφέρον.

Αναφέρεται συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης  η «επικοινωνία» του Trump και ατόμων του περιβάλλοντός του  με τους Ρώσους «ολιγάρχες» και  με  μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο Cohen δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς και επισημαίνει ότι παρ ‘όλες τις προσπάθειες, ο  Trump δεν κατάφερε να ξεκινήσει  την ρωσική αλυσίδα ξενοδοχείων.

Παύλου Manafort

Τα κρίσιμα άρθρα αναφέρουν   περιοδικά το όνομα του Παύλου Manafort, μέλος της εκλογικής  έδρας του Trump και   πρώην συμβούλου  του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο  Cohen δεν βλέπει κανένα λόγο για να συνδέσει  αυτά τα δύο γεγονότα, με τον  Manafort, όπως και για πολλούς  άλλους  πολιτικούς επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συχνά υπηρέτησαν  ως σύμβουλοι, κατόπιν αιτήματος των ξένων κυβερνήσεων.

Απολύτως ανήθικa  φαίνονται στον Cohen  «τα αποδεικτικά στοιχεία των συμβιβασμών» του Trump.

«Αυτή η 30-σελίδη» έκθεση «είναι μια συλλογή από ανεπιβεβαίωτα γεγονότα, παράλογα και ειλικρινά μια συλλογή απορριφθέντων στοιχείων προς πώληση”, γράφει ο πολιτικός επιστήμονας.
Κατά την άποψή του, η διάδοση  αυτών των δυσφημιστικών υλικών αποτελεί ποινικό αδίκημα.

  • Ιστορία διάρρηξης της αλληλογραφίας των   διακομιστών του Δημοκρατικού  Κόμματος, από την άποψη του Cohen , επίσης, δεν υποστηρίζεται από πραγματικά περιστατικά. Μια πειστική έκθεση που να επιβεβαιώνει την παρέμβαση στις  ΗΠΑ  με την συμμετοχή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στον προεκλογικό αγώνα δεν έχει παρουσιαστεί, πιστεύει ο αναλυτής .

Τέλος ο διάλογος του πρώην Συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ  Michael Flynn με τον Ρώσο Πρεσβευτή δεν ήταν κάτι το πρωτοφανές πιστεύει ο Cohen.

Ο ιστορικός εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι ο Michael Μακφόλ πριν από την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα προέβη σε διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των ρωσικών αρχών.

Τέλος, Cohen εξέφρασε την ελπίδα ότι το  νέο κύμα «Μακαρθισμού» τελικά θα σταματήσει. «Πώς να το αντιμετωπίσουμε; μόνο τα γεγονότα, αλλά σε περίπτωση απουσίας τους μπορούμε να βοηθήσουμε μόνο με  την επαγγελματική δεοντολογία και τον πατριωτισμό ?.», – κατέληξε.

References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  The Nation ( https://www.thenation.com/article/kremlin-baiting-president-trump-without-facts-must-stop/ ), ria.ru, tokoutsavaki.blogspot.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

win-tickets-avant-premiere-tom-cruise-jack-reacher-goodys-competition

Κέρδισε στο Διαγωνισμό 80 διπλά εισιτήρια για την Avant Premiere της ταινίας «JACK REACHER»

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 80 (ογδόντα) διπλά εισιτήρια για την Avant Premiere της ταινίας «JACK REACHER», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ (Tom Cruise), η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο «ΠΤΙ-ΠΑΛΑΙ» την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 στις 8:10 το βράδυ. Διοργάνωση διαγωνισμού: Goody’s Α.Ε. Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 (11:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο […]

petros-kostopoulos-chief-creative-officer-newsfeast

Ο Πέτρος Κωστόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Creative Officer στην εταιρία Δάφνη Επικοινωνίες

Νέο ξεκίνημα για τον Πέτρο Κωστόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Creative Officer στην εταιρία Δάφνη Επικοινωνίες, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις στην εταιρεία ΙΜΑΚΟ. Ο πρώην εκδότης κάνει το καινούργιο επαγγελματικό του βήμα σε έναν χώρο που γνωρίζει πολύ καλά. Αφού είδα το «παιδί» μου να πεθαίνει, άκουσα όσα δεν έχει ακούσει κανένας άλλος από […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):