Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, νόστιμη συνταγή για πατάτες φούρνου! Τα υλικά είναι όλα ένα και ένα, ταιριάζουν μεταξύ τους και δημιουργούν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Αν δε σας αρέσουν τα μανιτάρια, μπορείτε να τις φάτε σκέτες ή να προσθέσετε κοτόπουλο. Είναι πολύ ωραία ιδέα και για μπουφέ. Καλή σας όρεξη!
Υλικά:
- 800 γρ πατάτες με τις φλούδες τους
- 300 – 350 γρ κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
Για τη σάλτσα
- 80 γρ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι ή ρίγανη
- 1 γεμάτο κ.γ κάρυ
- 1 γεμάτο κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 50 γρ μουστάρδα πικάντικη
- 50 γρ μουστάρδα απαλή
- χυμό και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
- 300 ml βραστό νερό
Εκτέλεση:
Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής
3. Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που επιθυμούμε (π.χ. κυδωνάτες και μετά πάλι στη μέση). Τοποθετούμε τις πατάτες στο πυρέξ μας.
Τέλος, φτιάχνουμε τη σαλτσούλα μας. Σε μια κούπα προσθέτουμε τα υλικά και είτε ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, είτε χτυπάμε για λίγο με το μιξεράκι του φραπέ, είτε βάζουμε τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη σαλτσούλα στις πατάτες, προσθέτουμε και το βραστό νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα πορτομπέλο, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.