Συνταγή της ημέρας: Νόστιμες λεμονάτες πατάτες φούρνου με μανιτάρια

Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, νόστιμη συνταγή για πατάτες φούρνου με τα υλικά να δημιουργούν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ ωραία ιδέα και για μπουφέ. Καλή σας όρεξη!

Recipe of the day: Delicious lemon roast potatoes with mushrooms

Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, νόστιμη συνταγή για πατάτες φούρνου! Τα υλικά είναι όλα ένα και ένα, ταιριάζουν μεταξύ τους και δημιουργούν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Αν δε σας αρέσουν τα μανιτάρια, μπορείτε να τις φάτε σκέτες ή να προσθέσετε κοτόπουλο. Είναι πολύ ωραία ιδέα και για μπουφέ. Καλή σας όρεξη!

Υλικά:

  • 800 γρ πατάτες με τις φλούδες τους
  • 300 – 350 γρ κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Για τη σάλτσα

  • 80 γρ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 γεμάτο κ.γ κάρυ
  • 1 γεμάτο κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας
  • 50 γρ μουστάρδα πικάντικη
  • 50 γρ μουστάρδα απαλή
  • χυμό και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
  • 300 ml βραστό νερό

Εκτέλεση:

Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα
2. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με το σφουγγαράκι της κουζίνας ώστε να φύγουν όλα τα χώματα.
3. Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που επιθυμούμε (π.χ. κυδωνάτες και μετά πάλι στη μέση). Τοποθετούμε τις πατάτες στο πυρέξ μας.
4. Έπειτα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Για να μην μυρίζουν τα χέρια μας, φοράμε γάντια μιας χρήσης τα οποία έχουν πραγματικά τέλεια εφαρμογή
Recipe of the day: Delicious lemon roast potatoes with mushrooms
  1. Τέλος, φτιάχνουμε τη σαλτσούλα μας. Σε μια κούπα προσθέτουμε τα υλικά και είτε ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, είτε χτυπάμε για λίγο με το μιξεράκι του φραπέ, είτε βάζουμε τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη σαλτσούλα στις πατάτες, προσθέτουμε και το βραστό νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

  2. Ψήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα πορτομπέλο, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.

Recipe of the day: Delicious lemon roast potatoes with mushrooms

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Συνταγή της Ημέρας: Σαλάτα με ρόκα, καρύδια και χυμό πορτοκαλιού

Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, συνταγή για μια εύκολη και απολαυστική σαλάτα με ρόκα, καρύδια και υπέροχη σως από χυμό πορτοκαλιού! Ετοιμάστε εύκολα τη σπιτική σαλάτα και εντυπωσιάστε τους φίλους σας! Καλή σας όρεξη!

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):