Συμβουλές για να αποφύγετε το τσιμπολόγημα κάνοντας δίαιτα

Η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων μπορεί να αποτελέσει μια επιτυχημένη πρακτική διαχείρισης του σωματικού βάρους, βοηθώντας στη ρύθμιση του αισθήματος πείνας και αποτρέποντας την υπερκατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Tips to avoid snacking dieting

Η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων μπορεί να αποτελέσει μια επιτυχημένη πρακτική διαχείρισης του σωματικού βάρους, βοηθώντας στη ρύθμιση του αισθήματος πείνας και αποτρέποντας την υπερκατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Tσιμπολόγημα

Ωστόσο, η παραπάνω συνήθεια διαφοροποιείται σημαντικά από το περίφημο «τσιμπολόγημα», το οποίο δεν περιλαμβάνει οργανωμένα και δομημένα γεύματα, αλλά χαρακτηρίζεται από ακανόνιστη κατανάλωση τροφίμων, που μπορεί να πραγματοποιείται πολλές φορές μέσα στη μέρα και συχνά να περιλαμβάνει «ανθυγιεινές» επιλογές, με υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο.

Έτσι, το τσιμπολόγημα όχι μόνο δε συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της ενεργειακής πρόσληψης, αλλά αντίθετα μπορεί να δυσκολέψει την προσπάθεια απώλειας ή διατήρησης του σωματικού βάρους.

Αν και σε πολλές περιπτώσεις, η τάση για τσιμπολόγημα δεν οφείλεται σε οργανικά, αλλά σε ψυχολογικά αίτια, εν τούτοις υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της επιθυμίας για κατανάλωση διάφορων «λιχουδιών».

Παρακάτω, θα δείτε μερικούς από αυτούς:

  • Τηρήστε ένα σταθερό πρόγραμμα γευμάτων: Έτσι θα αποφύγετε την εμφάνιση έντονου αισθήματος πείνας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε συχνή αναζήτηση φαγητού.
  • Επιλέξτε υγιεινά και χορταστικά σνακ: Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, ανάλατοι ξηροί καρποί και προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης αποτελούν επιλογές που μπορούν συχνά να ικανοποιήσουν την επιθυμία για τσιμπολόγημα, χωρίς να σας φορτώσουν με περιττές θερμίδες.
  • Περιορίστε τη διαθεσιμότητα «ανθυγιεινών» σνακ στο σπίτι: φροντίστε να μην υπάρχουν συνεχώς διαθέσιμες «λιχουδιές» στο σπίτι, στις οποίες είναι δύσκολο να αντισταθείτε.
  • Καταναλώστε επαρκείς ποσότητες νερού και υγρών: μερικές φορές το αίσθημα δίψας μπορεί να συγχέεται με αυτό της πείνας, οδηγώντας σε κατανάλωση φαγητού, σε περιπτώσεις που απλά ένα ποτήρι νερό θα ήταν αρκετό.
  • Απασχοληθείτε με κάτι όταν νιώθετε ότι βαριέστε: όταν αισθάνεται κανείς βαριεστημένος είναι πιθανό να αναζητήσει κάτι για να τσιμπολογήσει, απλά επειδή δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει.
    Επομένως, εάν πιάνετε τον εαυτό σας κάποιες φορές να βαριέται, φροντίστε να ασχοληθείτε με κάτι που δε σχετίζεται με το φαγητό, προκειμένου να ξεχαστείτε.
  • Αποφύγετε την επίσκεψη σε σουπερμάρκετ όταν είστε πεινασμένοι: πηγαίνοντας νηστικοί στο σουπερμάρκετ είναι πολύ πιο εύκολο να υποκύψετε στον πειρασμό των «ανθυγιεινών» επιλογών που προσφέρονται σε εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία.

Συνεπώς, φροντίστε να έχετε καταναλώσει προηγουμένως κάποιο σνακ.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

coffee-frappe

Καφές Φραπέ: Ελληνικός και ωφέλιμος για τον οργανισμό!

Άκρως καλοκαιρινός και δροσιστικός, ο φραπέ, αποτελεί μία από τις αγαπημένες καθημερινές συνήθειες των Ελλήνων και των τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας κάθε καλοκαίρι. Μια τυχαία εφεύρεση ενός Θεσσαλονικιού πριν από περίπου 60 (εξήντα) χρόνια, οδήγησε στην δημιουργία του πιο διάσημου εγχώριου καφέ που φαίνεται μέχρι και σήμερα να κρατάει τα ηνία στις προτιμήσεις των Ελλήνων, με τον καφέ espresso και τον γαλλικό καφέ να ακολουθούν. Πανεύκολη η παρασκευή του, αφού απαιτεί μόνο παγωμένο νερό και στιγμιαίο καφέ και αποτελεί γρήγορη λύση για ένα υπέροχο ρόφημα. Ο φραπέ, πέρα από […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):