Γλυκό της Ημέρας: Κέικ με μπανάνα, σοκολάτα και καρύδια

Το γλυκό της ημέρας είναι μία συνταγή για ένα πανεύκολο κέικ, πλούσιο σε γεύση και συστατικά, το οποίο ταιριάζει στο πρωινό, σαν σνακ, αλλά και ως γευστικό συνοδευτικό του καφέ. Καλή επιτυχία στη συνταγή!

Sweet Day: Cake with banana, chocolate and nuts

Το γλυκό της ημέρας είναι μία συνταγή για ένα πανεύκολο κέικ, πλούσιο σε γεύση και συστατικά, το οποίο ταιριάζει στο πρωινό, σαν σνακ, αλλά και ως γευστικό συνοδευτικό του καφέ. Καλή επιτυχία στη συνταγή!

Υλικά:

  • Αλεύρι: 250 γρ.
  • Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού
  • Αλάτι: 1/4 κουταλάκι τσαγιού
  • Ζάχαρη: 150 γρ.
  • Βούτυρο: 100 γρ.
  • Αυγά: 2 μέτρια
  • Μπανάνες: 2 μεγάλες ώριμες
  • Σοκολάτα: 80 γρ. χοντροκομμένη
  • Καρύδια: 80 γρ. χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ (του ενός λίτρου) και στρώνετε τον πάτο με λαδόχαρτο ψησίματος.
  2. Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις πατάτε με πιρούνι να λιώσουν, αφήνοντας όμως και μερικά κομματάκια.
  3. Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, τις μπανάνες, τη σοκολάτα και τα καρύδια. Με ξύλινο κουτάλι, ανακατεύετε το μείγμα να υγρανθεί όλο το αλεύρι και να γίνει ομοιογενές.
  4. Αδειάζετε τη ζύμη στη φόρμα που ετοιμάσατε και στρώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 – 60 λεπτά (ελέγχετε στα 50 μπήγοντας ένα ξυλάκι – αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο, αν όχι ψήνετε το κέικ για άλλα 5 – 10 λεπτά).
  5. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, αφήνετε πάνω σε σχάρα μερικά λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του και το ξεφορμάρετε. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):