Συνταγή της Ημέρας: Φασολάκια με κιμά της Γιαγιάς

Η συνταγή της Ημέρας είναι για σήμερα φασολάκια με κιμά της Γιαγιάς, για να «γλύφουν» οι καλεσμένοι σας τα δάχτυλά τους! Ακολουθήστε τα τέσσερα (4) απλά βήματα και εντυπωσιάστε τους όλους! Καλή σας όρεξη!

Recipe of the Day: Green beans with minced Grandma
Η συνταγή της Ημέρας είναι για σήμερα φασολάκια με κιμά της Γιαγιάς, για να «γλύφουν» οι καλεσμένοι σας τα δάχτυλά τους! Ακολουθήστε τα τέσσερα (4) απλά βήματα και εντυπωσιάστε τους όλους! Καλή σας όρεξη!

Recipe of the Day: Green beans with minced Grandma

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο Κιμά
  • 1 κιλό φασολάκια πράσινα λεπτά
  • 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 200 γρ. πελτές ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο (ξηρό)
  • ½ κουταλάκι πάπρικα
  • 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι βάζεις λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι.
  2. Βάζεις πάπρικα, πιπέρι και βάζεις τον κιμά.
  3. Ρίχνεις τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τον πελτέ, χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις την ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 20-30 λεπτά. Αν στεγνώσει προσθέτεις λίγο νερό.
  4. Προσθέτεις τα φασολάκια και τα αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά.

Αν τα προτιμάς πιο μαλακά τα βράζεις ξεχωριστά και τα προσθέτεις μετά στον κιμά. Αν θέλετε τα σερβίρετε και με τυροσαλάτα, πιπεράκι ή γιαούρτι!

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):