Το Εξκάλιμπερ, το μυθικό σπαθί του βασιλιά Αρθούρου υπάρχει – Δείτε πού βρίσκεται! [Εικόνες]

Κι όμως, το μυθικό σπαθί που τράβηξε από τον βράχο ο βασιλιάς Αρθούρος της Αγγλίας, μάλλον υπάρχει και βρίσκεται στην Ιταλία! Δείτε που βρίσκεται το το μυθικό σπαθί Εξκάλιμπερ (Excalibur)!

The Excalibur, the mythical sword of King Arthur! See where it is!
Κι όμως, το μυθικό σπαθί που τράβηξε από τον βράχο ο βασιλιάς Αρθούρος της Αγγλίας, μάλλον υπάρχει και βρίσκεται στην Ιταλία! Δείτε που βρίσκεται το το μυθικό σπαθί Εξκάλιμπερ (Excalibur) το οποίο ήταν καρφωμένο σε έναν βράχο και όποιος ιππότης κατάφερνε να το βγάλει από εκεί θα γινόταν βασιλιάς της Αγγλίας!

Σε παρεκκλήσι το σπαθί

Σε ένα παρεκκλήσι, μπορεί κανείς να δει ένα σπαθί βυθισμένο σε βράχο. Μια ευθεία παραπομπή στο Εξκάλιμπερ, αλλά με τελείως διαφορετική ιστορία.
Το σπαθί ανήκε στον πλούσιο ιππότη Γκαλγκάνο Γκουιτότι (Galgano Guidotti), ο οποίος γεννήθηκε το 1148 στο Τσιουσίντο (Chiusdino), στην Τοσκάνη και αφού τα εγκατέλειψε όλα, έζησε ως ερημίτης κοντά στη γενέτειρα του.

The Excalibur, the mythical sword of King Arthur! See where it is!

Ο θρύλος και το όραμα με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ

Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Guidotti, είδε σε όραμα τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, που του είπε να παραιτηθεί από όλα τα επίγεια αγαθά του και να αφοσιωθεί στον Θεό. Εκείνος απάντησε ότι αυτό θα ήταν τόσο δύσκολο όσο και το να κόψει μια πέτρα με το σπαθί του. Και για να αποδείξει τα λεγόμενα του, το έσπρωξε σε ένα βράχο.
Προς έκπληξή του, το σπαθί βυθίσθηκε στον βράχο, σαν να ήταν επιφάνεια νερού.
Λίγο μετά, ένα περιπλανώμενο άλογο οδήγησε τον Giudotti στην ίδια κορυφή του λόφου Μοντεσιέπι (Montesiepi), που είχε εμφανιστεί στα οράματά του, για να φυτέψει ένα σταυρό. Επειδή δεν έβρισκε κάποιο ξύλο για να φτιάξει σταυρό, βύθισε το ξίφος του σε ένα βράχο, όπως ακριβώς είχε κάνει στο όραμα του. Και αυτό καρφώθηκε μέχρι τη λαβή του.

The Excalibur, the mythical sword of King Arthur! See where it is!

Ο θάνατος του Giudotti και το αληθινό σπαθί

Ένα χρόνο αργότερα, το 1180, ο Giudotti πέθανε και το 1185 ο Πάπας Λούκιος ο 3ος τον ανακήρυξε άγιο, ενώ χτίστηκε παρεκκλήσι γύρω από το σπαθί στον βράχο.
Ενώ το σπαθί θεωρήθηκε ως ψεύτικο για χρόνια, πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι τόσο το μέταλλο, όσο και η τεχνική για την κατασκευή του, δείχνουν τα τέλη του 1100 με αρχές του 1200.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ντόπιων, αμέτρητοι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να κλέψουν το ξίφος. Μάλιστα, στο παρεκκλήσι υπάρχουν μουμιοποιημένα τα χέρια ενός κλέφτη που προσπάθησε να αφαιρέσει το σπαθί και ξαφνικά τον έφαγαν άγριοι λύκοι.

Ο μύθος του Εξκάλιμπερ

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τον μύθο το Εξκάλιμπερ ήταν ένα σπαθί καρφωμένο σε έναν βράχο και όποιος ιππότης κατάφερνε να το βγάλει από εκεί θα γινόταν βασιλιάς της Αγγλίας. Το Εξκάλιμπερ (Excalibur ή Caledfwlch – Καλεντβούλχ) στον βράχο το είχε βάλει ο πατέρας του Αρθούρου Ούθερ Πεντράγκον λίγο πριν πεθάνει και του το είχε δώσει ο μάγος Μέρλιν.
The Excalibur, the mythical sword of King Arthur! See where it is!
Αυτός που κατάφερε να το τραβήξει από τον βράχο ήταν ο Αρθούρος, ο οποίος έγινε ο βασιλιάς της Αγγλίας.

Λίγο πριν πεθάνει, ζήτησε από έναν ιππότη να το πετάξει στα νερά της πρώτης λίμνης που θα έβρισκε. Κάτι που έγινε, και το μυθικό σπαθί το πήρε για πάντα μαζί της η κυρά της λίμνης.

The Excalibur, the mythical sword of King Arthur! See where it is!
src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Φενγκ Σούι: Μην αφήνετε τίποτα κάτω από το κρεβάτι σας, εκτός από ένα πράγμα!

Tο Φενγκ Σούι συνιστά να μην τοποθετείτε τίποτα κάτω από το κρεβάτι σας. Όμως υπάρχει μία και μοναδική εξαίρεση για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω. Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι πρέπει να είναι ελεύθερος προκειμένου να υπάρχει μια ανοιχτή ροή ενέργειας που να διοχετεύεται ομοιόμορφα σε ολόκληρο το σώμα το βράδυ.

banach-tarski-paradox-miracle

Θαύμα ή Παράδοξο; Διαβάστε το θεώρημα συνόλων του Banach–Tarski

Το παράδοξο του θεωρήματος Banach–Tarski ανακαλύφθηκε το 1924 από τους Πολωνούς μαθηματικούς Stefan Banach και Alfred Tarsksi, οι οποίοι πήραν κάποιες ιδέες από τις κατασκευές ενός άλλου μαθηματικού, του Guiseppe Vitali. Τι λέει όμως αυτό το θεώρημα και γιατί είναι παράδοξο; Χονδρικά μας λέει ότι αν έχουμε μια συνηθισμένη μπάλα στον χώρο, μπορούμε να την κόψουμε […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):