Πέθανε ο μουσικοσυνθέτης Λουκιανός Κηλαηδόνης

Πέθανε ο μουσικοσυνθέτης Λουκιανός Κηλαηδόνης

Died the composer Lucian Kilaidonis

Μία δυσάρεστη είδηση ήρθε να ταράξει τα νερά της σόουμπιζ! Η δυσάρεστη είδηση είναι για την απώλεια του γνωστού και πολύ αγαπητού μουσικοσυνθέτη Λουκιανού Κηλαηδόνη.


loading...

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού στο νοσοκομείο Υγεία.

Καλλιτεχνική Πορεία

Η καλλιτεχνική καριέρα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν γράφει τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου Η Πόλη μας.

Πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Ιδιαίτερη μνεία για την καλλιτεχνική του πορεία, απαιτεί η πρώτη μεγάλης κλίμακας συναυλία του, το περίφημο Πάρτυ στη Βουλιαγμένη, που έγινε στις 25 Ιουλίου του 1983 και που συγκέντρωσε πάνω από 70.000 άτομα (άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό στις 100.000).

Στο πάρτυ αυτό εμφανίστηκαν διαδοχικά ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Γιώργος Νταλάρας, η Αφροδίτη Μάνου και Μαντώ, αποβιβαζόμενοι με ταχύπλοα στην πλωτή εξέδρα.

Βeach Party

Σε μια εποχή που ο όρος beach party δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός, αυτό το πάρτυ κατάφερε να δημιουργήσει το αδιαχώρητο σε όλη την παραλιακή λεωφόρο, από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Λεωφόρο Συγγρού.

Όχι άδικα, το Πάρτυ στη Βουλιαγμένη θεωρήθηκε το ελληνικό Woodstock και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με αυτήν την εκδήλωση ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τα θέατρα, σε φυσικούς χώρους.

Σύντομα το μουσικό αυτό πάρτυ βρήκε μιμητές με το υπαίθριο «Τριήμερο στο Άκτιο», τριήμερη μουσική συναυλία στο χώρο παρά το αεροδρόμιο Ακτίου, δίπλα στην Πρέβεζα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):