Υλικά (για 20 πιτάκια):
Για τη ζύμη
- 500 γρ αλεύρι
- 70-100 γρ ελαιόλαδο
- τουλάχιστον 20 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 30 γρ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 220 γρ νερό
Για τη γέμιση
- 250 γρ κρεμμύδι ξερό
- 150 γρ λάχανο άσπρο
- 150 γρ καρότο
- 4- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- λίγο κύμινο
- λίγο κάρυ
- ελάχιστο τζίντζερ
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και φοράμε γάντια μιας χρήσης sanitas και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια. Τρίβουμε στον τρίφτη το λάχανο και το καρότο αλατίζουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος sanitas στη λαμαρίνα του φούρνου
- Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε με ένα μεγάλο ποτήρι (χρησιμοποίησα μπύρας), γεμίζουμε τα πιτάκια και τα τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος sanitas
Tips:
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα πιτάκια μας και πριν τα ψήσουμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη, ώστε να τα έχουμε έτοιμα για ένα τραπέζι ή για να έχουμε καθημερινά φρέσκο σνακ.
Το κόλπο που κάνω όταν θέλω να ψήσω τα κατεψυγμένα πιτάκια είναι το εξής: Τοποθετώ αντικολλητικό χαρτί ψησίματος sanitas στη λαμαρίνα του φούρνου, ανάβω τον φούρνο στους 170 βαθμούς σε άερα, τοποθετώ τα πιτάκια, τους βάζω νεράκι με ελαιόλαδο, τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο sanitas και τα βάζω στο φούρνο ΧΩΡΙΣ να έχει προθερμανθεί. Όταν ο φούρνος πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, βγάζω το αλουμινόχαρτο sanitas και συνεχίζω κανονικά το ψήσιμο μου.