Συννταγή της Ημέρας: Spring Rolls φούρνου με ζύμη από αλεύρι Ζέας

Η συνταγή της Ημέρας είναι Spring Rolls φούρνου με ζύμη από αλεύρι Ζέας που θα γλύφεται τα δάχτυλά σας! Ακόμη και αν δεν έχετε φάει σε κινέζικο εστιατόριο, όλο και κάπου θα έχετε δοκιμάσει spring rolls. Σήμερα, θα σας φτιάξουμε την εξελληνισμένη εκδοχή τους.

Spring Rolls baked dough from flour Zea
Η συνταγή της Ημέρας είναι Spring Rolls φούρνου με ζύμη από αλεύρι Ζέας  που θα γλύφεται τα δάχτυλά σας! Ακόμη και αν δεν έχετε φάει σε κινέζικο εστιατόριο, ή έστω delivery στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό, ότι όλο και κάπου θα έχετε δοκιμάσει spring rolls. Σήμερα, θα σας παρουσιάσω την εξελληνισμένη εκδοχή τους, με σπιτικό χωριάτικο φύλλο, εξολοκλήρου φτιαγμένο από αλεύρι Ζέας και ελαιόλαδο και φυσικά ψημένο στο φούρνο.

Υλικά (για 20 πιτάκια):

Για τη ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι
  • 70-100 γρ ελαιόλαδο
  • τουλάχιστον 20 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 30 γρ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
  • 220 γρ νερό

Για τη γέμιση

  • 250 γρ κρεμμύδι ξερό
  • 150 γρ λάχανο άσπρο
  • 150 γρ καρότο
  • 4- 5  κ.σ ελαιόλαδο
  • λίγο κύμινο
  • λίγο κάρυ
  • ελάχιστο τζίντζερ
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Εκτέλεση:

1. Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε, ζυμώνουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη sanitas και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και φοράμε γάντια μιας χρήσης sanitas και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια. Τρίβουμε στον τρίφτη το λάχανο και το καρότο αλατίζουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Spring Rolls baked dough from flour Zea

3.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος sanitas στη λαμαρίνα του φούρνου

  1. Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε με ένα μεγάλο ποτήρι (χρησιμοποίησα μπύρας), γεμίζουμε τα πιτάκια και τα τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος sanitas
5. Σε ένα μικρό μπολάκι, βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κουταλιά νερο, ανακατεύουμε και αλοίφουμε τα πιτάκια μας. Ψήνουμε για 25 λεπτά

Tips:

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα πιτάκια μας και πριν τα ψήσουμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη, ώστε να τα έχουμε έτοιμα για ένα τραπέζι ή για να έχουμε καθημερινά φρέσκο σνακ.
Στο πλαστικό τάπερ sanitas,  έβαλα μισό κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος sanitas, τοποθέτησα 3 πιτάκια, ξανά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος sanitas ξανά πιτάκια κ.ο.κ.
Spring Rolls baked dough from flour Zea
Spring Rolls baked dough from flour Zea

Spring Rolls baked dough from flour Zea

Το κόλπο που κάνω όταν θέλω να ψήσω τα κατεψυγμένα πιτάκια είναι το εξής: Τοποθετώ αντικολλητικό χαρτί ψησίματος sanitas στη λαμαρίνα του φούρνου, ανάβω τον φούρνο στους 170 βαθμούς σε άερα, τοποθετώ τα πιτάκια, τους βάζω νεράκι με ελαιόλαδο, τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο sanitas και τα βάζω στο φούρνο ΧΩΡΙΣ να έχει προθερμανθεί. Όταν ο φούρνος πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, βγάζω το αλουμινόχαρτο sanitas και συνεχίζω κανονικά το ψήσιμο μου.

Spring Rolls baked dough from flour Zea

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):