Αρχαία Ελλάδα: Τώρα μπορείτε να μάθετε με ποιο ελληνορωμαϊκό άγαλμα μοιάζετε

Αρχαία Ελλάδα: Τώρα μπορείτε να μάθετε με ποιο ελληνορωμαϊκό άγαλμα μοιάζετε

Ancient Greece: Now you can learn how Greco-Roman statue look like

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ με ποιο αρχαίο άγαλμα μοιάζετε; Το «Musée de la civilisation» στο Κεμπέκ του Καναδά αποφάσισε να σας δώσει την απάντηση με το να σας βοηθήσει να βρείτε το γλυπτό που θα μπορούσε να είναι ο δίδυμος σας.


loading...

My 2000 Year Old Double

Στόχος της έκθεσης «My 2000-Year-Old-Double» είναι να ταιριάξει τα πρόσωπα ανθρώπων με 60 ελληνορωμαϊκά και αιγυπτιακά γλυπτά.

 

Πώς θα γίνει αυτό; Ο καθένας ανά τον κόσμο μπορεί να στείλει τις φωτογραφίες του για ανάλυση στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Χρησιμοποιώντας 123 σημεία αναφοράς στο πρόσωπο, το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου Betaface API θα σκανάρει τα χαρακτηριστικά του κάθε συμμετέχοντα έτσι ώστε να συγκριθεί στη συνέχεια με κάθε ένα από τα αγάλματα.

  • Από τις φωτογραφίες που θα σταλθούν, το μουσείο θα επιλέξει 30 ζευγάρια για να δείξει στην έκθεση, η οποία θα «τρέχει» από τις 24 Οκτωβρίου του 2018 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2019.

François Brunelle ο φωτογράφος των «αρχαίων»

Όσοι επιλεχθούν θα φωτογραφηθούν μάλιστα από τον François Brunelle, ο οποίος ειδικεύεται στο να φωτογραφίζει δυάδες. Τα πορτραίτα του θα τοποθετηθούν το ένα πλάι στο άλλο έτσι ώστε να αναδειχθεί η συμμετρία και οι ομοιότητες του αληθινού προσώπου με εκείνο του γλυπτού.

Πρόκειται σίγουρα για μια ενδιαφέρουσα κίνηση, αφού όλοι μας θα θέλαμε να μάθουμε ότι μοιάζουμε έστω και λίγο με την Αφροδίτη, τον Απόλλωνα ή ακόμα και τον Καίσαρα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):