Συνταγή της Ημέρας: Βελουτέ σούπα πατάτα – σελινόριζα με λάδι μαύρης τρούφας [έτοιμη σε 10 λεπτά]

Η συνταγή της ημέρας είναι βελουτέ σούπα πατάτα και σελινόριζα με λάδι μαύρης τρούφας, η οποία είναι έτοιμη σε 10 λεπτά και θα την απολαύσετε όσο τίποτα άλλο! Καλή όρεξη!

Veloute soup potato - celery root with black truffle oil [Ready in 10 minutes]

Η συνταγή της ημέρας είναι βελουτέ σούπα πατάτα και σελινόριζα με λάδι μαύρης τρούφας, η οποία είναι έτοιμη σε 10 λεπτά και θα την απολαύσετε όσο τίποτα άλλο! Συνοδέψτε τη μαζί με κρασάκι και θα μείνετε υπερ-ευχαριστημένοι! Καλή όρεξη!

Υλικά:

  • 500 γρ κρεμμύδια (3 μεγάλα)
  • 600 γρ πατάτες
  • 1 σελινόριζα
  • 50 ml λευκό κρασί καλης ποιότητας
  • 800 ~ 1 lt βραστό νερό (ανάλογα πόσο πηχτή τη θέλετε)
  • ελαιόλαδο
  • αλατι, πιπέρι
  • χυμό λεμονιού
  • λάδι μαύρης τρούφας

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια και τις πατάτες και τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια.
  2. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και αλάτι. Σοτάρουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε βραστό νερό και τις πατάτες με τα λαχανικά.
  5. Βράζουμε για 10 λεπτά (αρκεί να έχουμε κόψει τις πατάτες σε μικρά κομμάτια).
  6. Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού, λάδι μαύρης τρούφας και πιπέρι.
Veloute soup potato - celery root with black truffle oil [Ready in 10 minutes]

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):