Η συνταγή της ημέρας είναι βελουτέ σούπα πατάτα και σελινόριζα με λάδι μαύρης τρούφας, η οποία είναι έτοιμη σε 10 λεπτά και θα την απολαύσετε όσο τίποτα άλλο! Συνοδέψτε τη μαζί με κρασάκι και θα μείνετε υπερ-ευχαριστημένοι! Καλή όρεξη!
Υλικά:
- 500 γρ κρεμμύδια (3 μεγάλα)
- 600 γρ πατάτες
- 1 σελινόριζα
- 50 ml λευκό κρασί καλης ποιότητας
- 800 ~ 1 lt βραστό νερό (ανάλογα πόσο πηχτή τη θέλετε)
- ελαιόλαδο
- αλατι, πιπέρι
- χυμό λεμονιού
- λάδι μαύρης τρούφας
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια και τις πατάτες και τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και αλάτι. Σοτάρουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε βραστό νερό και τις πατάτες με τα λαχανικά.
- Βράζουμε για 10 λεπτά (αρκεί να έχουμε κόψει τις πατάτες σε μικρά κομμάτια).
- Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού, λάδι μαύρης τρούφας και πιπέρι.