Συνταγή της Ημέρας: Μπαγκέτες χωρις ζύμωμα!

Η συνταγή της ημέρας μας προσφέρει απολαυστικές μπαγκέτες ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ! Ναι, καλά διαβάσατε, χωρίς ζύμωμα! Καλή σας απόλαυση!

Recipe of the Day: Baguettes without kneading

Η συνταγή της ημέρας μας προσφέρει απολαυστικές μπαγκέτες ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ! Ναι, καλά διαβάσατε, χωρίς ζύμωμα! Καλή σας απόλαυση!

Υλικά:

  • 380   γρ  αλεύρι   για ψωμί  ή για  όλες τις χρήσεις
  • 300 ml νερό  ζεστό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά 7 γρ  ξερή  μαγιά
  • 1/4 κουταλάκι  του γλυκού    ξύδι ή  χυμό από φρέσκο λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές σε ένα μεγάλο μπολ μαζί ρίχνουμε  και το αλάτι.
  2. Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το ζεστό νερό ,τη μαγιά και το ξύδι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε μια παχιά και  κολλώδη ζύμη για 3 – 4 λεπτά.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του ή με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο και μακριά από ρεύματα να δουλέψει, για 12 -15  ώρες και να διπλασιαστεί σε όγκο, για καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε το μέσα στο φούρνο της κουζίνας. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία στο σπίτι, η ζύμη μπορεί να διπλασιαστεί πιο νωρίς, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχήσει.
  5. Μπορούμε  να τις  ετοιμάσουμε  και αφήνοντας   να  φουσκώσουν   2-3  ώρες  σε  ζεστό  φούρνο και   να  τις ψήσουμε   θα  έχουμε  πάλι  ένα  πολύ καλό αποτέλεσμα, όπως  θα  δείτε  και στις  φωτογραφίες.
Recipe of the Day: Baguettes without kneading
6. Βγάζουμε τη ζύμη 2 ώρες πριν ψήσουμε το ψωμί με μια μαρίζ από το μπολ και την τοποθετούμε πάνω σε καλά αλευρωμένο πάγκο . Πασπαλίζουμε πολύ καλά τη ζύμη από πάνω με αλεύρι .
Recipe of the Day: Baguettes without kneading
7. Διπλώνουμε 5-6 φορές τη ζύμη. Και την μοιράζουμε στα 2-3 κομμάτια ίσου βάρους, και  τα  δίνουμε  το σχήμα  τις  μπαγκέτας όπως  φαίνεται  στις  φωτογραφίες  παρακάτω.
8. Τις  τοποθετούμε  σε ταψί με  λαδόκολλα τις  πασπαλίζουμε  με αλεύρι  και  τις σκεπάζουμε  με  διαφανή μεμβράνη που την έχουμε πασπαλίσει με  αλεύρι . Τις  αφήνουμε να ξεκουραστούν  για 1  ώ­ρα  να  διπλασιάσουν  το όγκο  τους . Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C.
Recipe of the Day: Baguettes without kneading!
9. Και  προσθέτουμε  2  φλιτζάνια ζεστό νερό σε  ένα  μικρό πυρέξ , με τον τρόπο αυτό θα βράσει άμεσα και να δημιουργήσει ατμό.

Recipe of the Day: Baguettes without kneading!

 

  1. Κόβω τις μπαγκέτες με ένα ψαλίδι κουζίνας και τις ψεκάζω με νερό. Μετά από 8-10 λεπτά ψεκάζω πάλι με νερό, μετά από 15  λεπτά ξανά ψεκάζω.και  τις  αφήνω  να  ψηθούν  μέχρι   να  πάρουν  το χρώμα  που  βλέπουμε  στις  φωτογραφίες.

  2. Όταν είναι έτοιμες  αφήνουμε  τις μπαγκέτες  να κρυώσουν σε ένα ράφι για τουλάχιστον μία ώρα πριν να  τις κόψουμε.

Έκανα  διπλή  δόση  γιατί  ποτέ  δεν μας  φτάνουν 2 μπαγκέτες .
Recipe of the Day: Baguettes without kneading!

src src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Romane Papiska the Gypsy cabbage rice

Συνταγή της Ημέρας: Παπίσκα – Τσιγγάνικο λαχανόρυζο

Το λαχανόρυζο που μας ετοίμασε η κα. Διονυσία Δημητρίου έχει κόκκινη πιπεριά, μαϊντανό, καρότο και γίνεται όσο πικάντικο αντέχει ο καθένας. Μία ακόμη παρακαταθήκη της πολίτικης κουζίνας που οι Έλληνες Ρομά της Πόλης ενσωμάτωσαν στην κουζίνα τους, εμπλουτίζοντάς τη με τα αγαπημένα τους καυτερά μπαχαρικά. Με μια ματιά η συνταγή Παπίσκα Μερίδες: 4-6 Προετοιμασία: 20′ + […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):