Συνταγή της Ημέρας: Φασόλια χάντρες κοκκινιστά με αρακά

Συνταγή της Ημέρας: Φασόλια χάντρες κοκκινιστά με αρακά

Recipe of the Day: Beans beads sauce with peas

Η συνταγή της ημέρας είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό κλασικό γεύμα που θα γίνει με έναν διαφορετικό τρόπο για να το απολαύσετε όπως ποτέ πριν! Θα μαγειρέψουμε φασόλια χάντρες (ή αρακά)!
Αυτά τα φασόλια τελικά τα συμπαθώ πολύ. Δε λέω, μου αρέσουν πολύ και τα κλασικά αλλά αυτά ετοιμάζονται πολύ πιο γρήγορα και δεν είναι θέμα τύχης αν θα είναι «βραστερά» ή χοντρόφλουδα, εγγυημένο αποτέλεσμα δηλαδή.
Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα έτοιμα, κατεψυγμένα. Ίσως όμως χρειαστεί να προσαρμόσετε το χρόνο μαγειρέματος. 

Υλικά:

  • 400 γρ φασόλια χάντρες
  • 300 γρ αρακά
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκ σκόρδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 400 ml χυμό ντομάτας
  • Βραστό νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε για ένα λεπτό ακόμη και προσθέτουμε τα φασόλια
  2. Προσθέτουμε λίγο βραστό νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και βραστό νερό
  4. Μετά από 20 λεπτά, δοκιμάζουμε και αν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης τις οποίες κόβουμε σε μέτρια προς μεγάλα καρέ

Recipe of the Day: Beans beads sauce with peas

Tips:

Ο χρόνος μαγειρέματος που σας προτείνω είναι ενδεικτικός καθώς εξαρτάται από τις μάρκες των υλικών που χρησιμοποιείτε.

src src


loading...

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):