Γλυκό της Ημέρας: Τσιζκέικ με σοκολάτα Toblerone!

Γλυκό της Ημέρας: Τσιζκέικ με σοκολάτα Toblerone!

Sweet of the Day: Cheese cake with chocolate Toblerone

Για γλυκό της ημέρας επιλέξαμε το αγαπημένο, υπέροχο και δροσερό γλυκό τσιζκέικ, στο οποίο προστέθηκε η αγαπημένη σε όλους μας και πολύ διάσημη σοκολάτα Toblerone! Καλή απόλαυση!


loading...

Τα Υλικά μας:

  • Φόρμα κέικ Νο 26. Την αποσπώμενη που δεν έχει τρύπα στη μέση.
  • 300 γρ. μπισκότα Digestive
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 400 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφειας)
  • 100 γρ. Βιτάμ λιωμένο και λίγο ακόμη για το άλειμμα της φόρμας
  • 2 σοκολάτες των 200 γρ Toblerone
  • 180 γρ. μπισκότα Cookies χωρίς κακάο
  • 10 μπισκότα mini oreo για διακόσμηση ή ότι άλλο προτιμάτε
Sweet of the Day: Cheese cake with chocolate Toblerone

Πως το φτιάχνουμε:

  1. Στο multi θρυμματίζουμε σε σκόνη τα μπισκότα Digestive και τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ. Λιώνουμε σε μπεν μαρι το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να τραβήξει η σκόνη μπισκότου το βούτυρο.
  2. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και αδειάζουμε ομοιόμορφα το υλικό του μπισκότου. Πατάμε με το κουτάλι να σφίξει. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  3. Χτυπάμε με το μίξερ σ’ ένα μπολ το τυρί, σε μέτρια ταχύτητα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  4. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτας Toblerone ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Να προσέξουμε να μην μας γίνει πάλι σκληρή όσο παγώνει. Τη θέλουμε ρευστή.
  5. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπολ με το τυρί, σταδιακά, ενώ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα τη χτυπημένη σαντιγί  και ανακατεύουμε καλά με ελαφρές κινήσεις.
  7. Κόβουμε τα μπισκότα Cookies σε μικρά κομματάκια με το μαχαίρι ή τα χτυπάμε όσο χρειάζεται στο Multi (αλλά θέλει προσοχή να μην γίνουν σκόνη) και τα ρίχνουμε στο μείγμα του γλυκού μας κι ανακατεύουμε ελαφρά να πάνε ομοιόμορφα παντού.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με το μπισκότο και απλώνουμε με τη μαρίζ (πλαστική σπάτουλα) να γίνει επίπεδη η επιφάνεια.
  9. Τοποθετούμε το τζιζ κέικ στο ψυγείο το λιγότερο 4-5 ώρες για να παγώσει και να σφίξει.
  10. Βάζουμε τη φόρμα με το γλυκό σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος,  ξεφορμάρουμε ανοίγοντας τη φόρμα.
    Κόβουμε σε κομμάτια (ανάμεσα στο κενό των τριγώνων) την άλλη σοκολάτα Toblerone και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του γλυκού, όπως επίσης και τα mini oreo με σχέδια της αρεσκείας μας.

Καλή απόλαυση!

src src

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):