Έχετε παλιές κασέτες που τις θέλετε; Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να τις αντιγράψετε στον υπολογιστή σας!

old-tapes-vhs-easily-copy-to-pc
Η τεχνολογία συνεχώς βελτιώνεται, με αποτέλεσμα πολλά πράγματα που κάποτε θεωρούσαμε καινοτόμα, πλέον να είναι ξεπερασμένα. Οι βιντεοκασέτες είναι ένα από αυτά τα αντικείμενα, που πλέον σκονίζονται σε αποθήκες.
Δε θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να μεταφέρουμε όλες τις αναμνήσεις που έχουμε καταγράψει σε αυτές, σε ένα πιο καινούριο μέσο, όπως είναι ο υπολογιστής μας; Κι όμως γίνεται!

Διαδικασία μετατροπής των παλιών VHS

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Donald Bell μας καθοδηγεί στη διαδικασία μετατροπής των παλιών VHS κασετών μας σε μορφή αναγνωρίσιμη από υπολογιστές, ξεκαθαρίζοντας πως σε περίπτωση που θέλετε να αντιγράψετε ταινίες και όχι οικογενειακά βίντεο, απαγορεύεται από τη νομοθεσία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.

Χρειάζεστε ένα VCR player με έξοδο για ήχο και εικόνα, την VHS κασέτα που θέλετε να αντιγράψετε, έναν υπολογιστή με αρκετό ελεύθερο χρόνο στο σκληρό του δίσκο και έναν συμβατό προσαρμογέα (adapter) για να συνδέσετε τον υπολογιστή με το VCR.

Για βίντεο με διάρκεια μιας ώρας θα χρειαστείτε περίπου 750MB αποθηκευτικού χώρου στο σκληρό δίσκο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για τη μετατροπή VHS σε μορφή αναγνωρίσιμη από τον Η/Υ:

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Η καλλιτέχνης Heidi Voet χρησιμοποιεί φρούτα, λαχανικά και φωτογραφίες για να περάσει το μήνυμα της υπερκατανάλωσης

Η καλλιτέχνης Heidi Voet ζει και εργάζεται μεταξύ Shanghai και Βρυξελλών. Στο έργο της Fruit & Vegetables (φρούτα και λαχανικά) πήρε φωτογραφίες γυμνών γυναικών που συνέλεξε από κινέζικα περιοδικά και σε συνδυασμό με φρέσκα λαχανικά αποτύπωσε τη δική της οπτική γωνία στο θέμα του υπερκαταναλωτισμού.

new york-new-years-eve-time-square-party

Celebrities: Είναι η Κέιτ Μπλάνσετ μια drag queen;

Αν δεν σας λέει κάτι το νεοϋορκέζικο μπαρ «Stonewall Inn», σας θυμίζουμε ότι πρόκειται για το περίφημο γκέι στέκι, απ΄όπου ξεκίνησε το 1969 αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα ως Gay Pride. Βρίσκεται στο Γκρίνουτις Βίλατζ στο Μανχάταν και το 2016 ανακηρύχθηκε σε Εθνικό Μνημείο, αφιερωμένο στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):