Υλικά
- 400gr σάρκα από κίτρινη κολοκύθα
- 1τμχ μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100gr γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας (μαζί με το φλούδι).
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάζουμε την κολοκύθα από το φούρνο και με ένα κουτάλι συλλέγουμε μόνο τη σάρκα σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια και το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 3 ποτήρια νερό.
- Σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο προκειμένου να γίνει βελουτέ.
- Ελέγχουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
- Στο κέντρο της σούπας προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.