Γιατί «σκάμε» όταν το θερμόμετρο δείχνει 36°C, ενώ αυτή είναι η εσωτερική μας θερμοκρασία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιον λόγο αισθανόμαστε μεγάλη ζέστη και δυσφορία, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος φτάνει στα ίδια επίπεδα με την εσωτερική μας θερμοκρασία; Δεν θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να νιώθουμε απόλυτα άνετα;

Οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει επαρκώς στο παρελθόν ότι ο λόγος που το ανθρώπινο σώμα έχει εσωτερική θερμοκρασία περίπου 36,5°C είναι επειδή αυτό το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, για να εξοντώνονται οι ήπιες μυκητισιακές λοιμώξεις και αρκετά χαμηλό, ώστε να μην χρειάζεται το σώμα διαρκώς τροφή, για να διατηρεί σε καλό επίπεδο τον μεταβολισμό.

Στο βίντεο που ακολουθεί η ομάδα του Metal Floss αναλύει το γιατί το “ιδανικό” επίπεδο θερμοκρασία περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι περίπου oι 22°C.

Αν ο υδράργυρος στο θερμόμετρο ανέβει ψηλότερα, το σώμα αρχίζει να υπερθερμαίνεται από όλες τις λειτουργίες των οργάνων σε συνδυασμό με την εξωτερική θερμοκρασία. Τότε, το σώμα αρχίζει να εφαρμόζει διάφορες τεχνικές ψύξης, με την πιο γνωστή να είναι φυσικά η εφίδρωση.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο…

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Εκκλησία: Αφού παντρεύτηκες ζήσε ως παντρεμένος

Αφού παντρεύτηκες ζήσε ως παντρεμένος. Το λέγω αυτό διότι παρατηρείται το φαινόμενο, κάποιοι χριστιανοί που επέλεξαν τον έγγαμο βίο μετά από μερικά χρόνια να ξυπνά μέσα τους ένας «θείος ζήλος» ο οποίος γεννά λογισμούς και συμπεριφορές που τους απομακρύνουν από τα συζυγικά τους καθήκοντα.

Διαγωνισμός για να κερδίσεις μια αποτριχωτική μηχανή από την Panasonic Greece

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό μια γυναικεία αποτριχωτική νέας γενιάς Panasonic ES-ED92 και υποδεχθείτε το καλοκαίρι με αυτοπεποίθηση! Διοργάνωση διαγωνισμού: Panasonic Greece (panasonic.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 (12:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):