Γιατί «σκάμε» όταν το θερμόμετρο δείχνει 36°C, ενώ αυτή είναι η εσωτερική μας θερμοκρασία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιον λόγο αισθανόμαστε μεγάλη ζέστη και δυσφορία, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος φτάνει στα ίδια επίπεδα με την εσωτερική μας θερμοκρασία; Δεν θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να νιώθουμε απόλυτα άνετα;

Οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει επαρκώς στο παρελθόν ότι ο λόγος που το ανθρώπινο σώμα έχει εσωτερική θερμοκρασία περίπου 36,5°C είναι επειδή αυτό το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, για να εξοντώνονται οι ήπιες μυκητισιακές λοιμώξεις και αρκετά χαμηλό, ώστε να μην χρειάζεται το σώμα διαρκώς τροφή, για να διατηρεί σε καλό επίπεδο τον μεταβολισμό.

Στο βίντεο που ακολουθεί η ομάδα του Metal Floss αναλύει το γιατί το “ιδανικό” επίπεδο θερμοκρασία περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι περίπου oι 22°C.

Αν ο υδράργυρος στο θερμόμετρο ανέβει ψηλότερα, το σώμα αρχίζει να υπερθερμαίνεται από όλες τις λειτουργίες των οργάνων σε συνδυασμό με την εξωτερική θερμοκρασία. Τότε, το σώμα αρχίζει να εφαρμόζει διάφορες τεχνικές ψύξης, με την πιο γνωστή να είναι φυσικά η εφίδρωση.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο…

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

illegal-cigarettes-police-piraeus

ΣΔΟΕ: Εντόπισε και κατάσχεσε 700.000 λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι του Πειραιά

Υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ εντόπισαν και κατέσχεσαν 700.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων σε εμπορευματοκιβώτιο στο Λιμάνι του Πειραιά. Τα λαθραία τσιγάρα προέρχονταν από το Ντουμπάι (Dubai) και ήταν δηλωμένα ως εμπόρευμα υποδημάτων (1295 χαρτοκιβώτια). Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται περίπου στο ποσό των 2.300.000 ευρώ. src Πατήστε Like και διαδώστε το:

Κέρδισε το νέο Sony Ericsson Xperia PLAY το πρώτο smartphone Android με πιστοποίηση PlayStation

Διαγωνισμός:  Κέρδισε το νέο Sony Ericsson Xperia™ PLAY, το πρώτο smartphone Android με πιστοποίηση PlayStation. Διοργάνωση διαγωνισμού: Sony Ericsson Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Πατήστε εδώ για να λάβετε μέρος Όροι συμμετοχής: Πατήστε εδώ για να τους διαβάσετε αναλυτικά Sony Ericsson Xperia™ PLAY – Τεχνικά χαρακτηριστικά To Sony Ericsson Xperia PLAY έχει οθόνη 4.0 inches capacitive […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):