Γλυκό της ημέρας: Σεμιφρέντο βανίλια ανάμεικτο με πραλίνα (παγωμένος κορμός)

Aυτό το σεμιφρέντο είναι το πιο υπέροχο παγωμένο γλυκό σαν παγωτό. Σεμιφρέντο στα ιταλικά σημαίνει σχεδόν παγωμένο.

Υλικά Συνταγής:

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα, χτυπημένη μέχρι να γίνει πολύ παχύρρευστη
  • 20 γρ. φουντούκια
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, για περίπου 8 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το κρύο μείγμα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος απαλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα ή μεμβράνη καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Δημιουργούμε τις στρώσεις του σεμιφρέντο. Ρίχνουμε μέσα μια ποσότητα από το μείγμα. Συνεχίζουμε με πραλίνα και φουντούκια. Ισιώνουμε κάθε στρώση με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Δημιουργούμε όσες στρώσεις επιθυμούμε, αφήνοντας το μείγμα αυγών-κρέμας γάλακτος για την τελευταία στρώση.

Αποθηκεύουμε τη φόρμα στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει καλά το σεμιφρέντο για για 6-8 ώρες. Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το γλυκό τραβώντας τη λαδόκολλα και αναποδoγυρίζοντας το σεμιφρέντο σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας. Το σεμιφρέντο διατηρείται στην κατάψυξη, μέσα στη φόρμα για κέικ τυλιγμένο με μεμβράνη.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Gospel of Psychosabbath on the memory of the eternal deceased Orthodox Christians

Εκκλησία: Ιερομόναχος Ιωάννης Κολιτσιώτης (1906 –1996)

Ο κατά κόσμον Γεώργιος Γκούτσου του Ανδρέα και της Ακυλίνας γεννήθηκε στο Ποπέστι Σοράκα τής Ρουμανίας στις 18.8.1906. Πήγε στο σχολείο του χωριού του στις τέσσερις βασικές τάξεις. Προσήλθε στο Άγιον Όρος ποθώντας διακαώς τον βίο της ασκήσεως. Εγκαταστάθηκε το 1925 στο Κελλί του Τιμίου Προδρόμου στην περιοχή της ησυχαστικής Κολιτσούς, που ανήκει στη μονή Βατοπεδί­ου.

Διαγωνισμός για να κερδίσεις τον καφέ όλης της χρονιάς από τον Jacobs

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 6 τμχ. (συσκευασίες 250γρ) καφέ φίλτρου Jacobs Flavours καθώς και 6 τμχ. (συσκευασίες 200γρ) καφέ Jacobs στιγμιαίο! Διοργάνωση διαγωνισμού: Jacobs Douwe Egberts Εμπορία Καφέ GR ΕΠΕ (jacobs.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τετάρτη 07 Ιουλίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):