Συνταγή ημέρας: Σαλάτα με πεπόνι και γραβιέρα

Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και γραβιέρα!

Υλικά Συνταγής:

  • 2 φλιτζ. μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 1 πράσινη πράσινη σαλάτα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 4 φέτες πεπόνι κομμένο σε τρίγωνα
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1/2 φλιτζ. πικάντικη γραβιέρα
  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 κ.γλ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Αραδιάζουμε το προσούτο σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15΄ στους 200C, να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα στήνουμε σε ανοιχτή πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε.

Στρώνουμε το πεπόνι γύρω γύρω. Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες γραβιέρας.

Τοποθετούμε τα υλικά και 2 λιαστές ντομάτες για τη σoς στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. (Θα γίνει σαν κρέμα). Περιχύνουμε τη σαλάτα.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):