Γλυκό της ημέρας: Μους σοκολάτας με κονιάκ

Συνταγή για μους σοκολάτας με κονιάκ!

Υλικά Συνταγής:

  • 110 γρ. κουβερτούρα
  • 3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μπολ τοποθετημένο πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει και την ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Με μίξερ χειρός, στην υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού μέχρι να γίνουν απαλή μαρέγκα και να σχηματιστούν λαμπερές απαλές κορυφές.

Σε άλλο μπολ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας παράλληλα. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τη μαρέγκα. Στο τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε δύο γυάλινα μπολ και βάζουμε τις μους στο ψυγείο να σταθούν για 2 ώρες. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα (προαιρετικά).

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

tgi-fridays-living-well-free-meal-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 5 δωρεάν γεύματα στα εστιατόρια T.G.I. Friday’s

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 5 (πέντε)  γεύματα για 2 (δύο) άτομα από τα καταστήματα εστιατορίων T.G.I. Friday’s, συμπεριλαμβανομένου και του νέου μενού Living Well, αξίας 40€ (ευρώ) το καθένα. Διοργάνωση διαγωνισμού: Mamapeinao Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού γράψτε το όνομά σας […]

taxi-drop-igoumenitsa-newsfeast

Οδηγός Επιβίωσης: Τι κάνουμε αν το όχημα μας βυθιστεί στο νερό;

Αν το όχημα στο οποίο επιβαίνετε βρεθεί ξαφνικά στο νερό, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνετε ψύχραιμοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις το όχημα θα επιπλεύσει για μικρή χρονική περίοδο πριν το βάρος της μηχανής το τραβήξει στο βυθό.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):