Γλυκό της ημέρας: Μους σοκολάτας με κονιάκ

Συνταγή για μους σοκολάτας με κονιάκ!

Υλικά Συνταγής:

  • 110 γρ. κουβερτούρα
  • 3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μπολ τοποθετημένο πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει και την ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Με μίξερ χειρός, στην υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού μέχρι να γίνουν απαλή μαρέγκα και να σχηματιστούν λαμπερές απαλές κορυφές.

Σε άλλο μπολ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας παράλληλα. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τη μαρέγκα. Στο τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε δύο γυάλινα μπολ και βάζουμε τις μους στο ψυγείο να σταθούν για 2 ώρες. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα (προαιρετικά).

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

greek-honey-sa-tips-did-you-know-facts

Γνωρίζατε ότι: Όλες οι πληροφορίες για την μέλισσα, το μέλι, το βασιλικό πολτό, τη βασίλισσα και τη ζωή της

Η μέλισσα η μελιτοφόρος, όπως επίσημα λέγεται η μέλισσα, ζει στη Γη το λιγότερο 15 (δεκαπέντε) εκατομμύρια χρόνια και θεωρείται από τους πιο παλιούς κατοίκους της, που εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη και σήμερα, ενώ η προσπάθεια του ανθρώπου να εξημερώσει τη μέλισσα δεν είναι νέα, μιας και υπάρχουν αναφορές, ηλικίας τουλάχιστον 15.000 χρόνων, όπου εικονίζεται ένας άνθρωπος που […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):