Αυτός ο 256 ετών άνδρας έσπασε την σιωπή του λίγο πριν πεθάνει… Και αποκάλυψε ένα απίστευτο μυστικό…

Οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους για να παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής τους από την αυγή της ύπαρξης και προς τιμή μας έχουμε κάνει πολλή πρόοδο. Στο Μεσαίωνα θα ήσασταν τυχεροί αν ζούσατε μέχρι τα 40, ενώ για πολλούς ανθρώπους σήμερα τα 90 ή ακόμα και τα 100 χρόνια ζωής δεν είναι απαγορευτικά.

Όμως ένας άνδρας όχι μόνο βρήκε το μυστικό για την μακροζωία, αλλά ίσως να είναι και ο γηραιότερος που έχει ζήσει ποτέ. Και η ιστορία του θα σας σαγηνεύσει πλήρως!
Αυτός είναι ο Li Ching Yuen. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 1930 από τους New York Times, φέρεται να έζησε μέχρι τα 256!

Το 1928, ο καθηγητής Wu-Chung Chieh του Πανεπιστημίου Chengdu, ανακάλυψε έγγραφα που συνέχαιραν τον Li για τα 150α του γενέθλια το 1827, και ακόμα περισσότερα έγγραφα που τον συνέχαιραν για τα 200α του γενέθλια το 1877. Σύμφωνα με το άρθρο των Times, ένας ηλικιωμένος άνδρας στη γειτονιά ισχυρίστηκε όταν αυτός ήταν ακόμα παιδί, ο Li ήταν ήδη μεγάλος.
Ο Li ξεκίνησε την καριέρα του ως βοτανολόγος, μόλις στα 10 του και για περίπου 40 χρόνια είχε μια διατροφή που αποτελείτο κυρίως από βότανα, γκότζι μπέρι, Lingzi, άγριο τζίνσενγκ, He Shoo Wu, Gotu Kola και κρασί ρυζιού. Το συνέχισε αυτό για τα επόμενα 100 χρόνια της ζωής του.
256 year old man revealed an incredible secret
Στην ηλικία των 71, το 1749, μπήκε στον Κινέζικο στρατό ως εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών.
Ήταν αγαπημένο μέλος της κοινότητάς του και φέρεται να παντρεύτηκε 23 φορές και να έγινε πατέρας 200 παιδιών στη συνέχεια. Αλλά θεωρητικά δεν ήταν ακόμα ο γηραιότερος άνθρωπος που ήξερε! Ένας από τους μαθητές του ισχυρίστηκε ότι ο Li κάποτε συνάντησε έναν άνδρα 500 ετών που τον δίδαξε ασκήσεις Qigong και μια ειδική δίαιτα πλούσια σε βότανα που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν υπερβολικά μεγάλες σε διάρκεια ζωές.
256 year old man revealed an incredible secret
Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μυστικό του για την μεγάλη του ζωή, ο Li είπε το εξής: “Να έχετε μια ήσυχη καρδιά, να κάθεστε σαν την χελώνα, να περπατάτε ζωηρά σαν περιστέρι και να κοιμάστε σαν τον σκύλο”.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

greek-guerilla-name-streets-skopje

Ονόματα Ελλήνων και κομιτατζήδων σε οδούς των Σκοπίων!

Ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν αντέχουν πια τον Γκρουέφσκι ο οποίος δεν διστάζει, εντός της «μακεδονικής» παράνοιας που τον διακατέχει να μετονομάζει κεντρικούς δρόμους των Σκοπίων, δίνοντάς τους ονόματα Βούλγαρων κομιτατζήδων! Στη Βουλή των Σκοπίων μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη μετονομασία οδών στα Σκόπια. Βουλευτές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):