Συνταγή ημέρας: Πένες με σάλτσα πέστο

Πένες με υπέροχη σάλτσα πέστο!

Υλικά Συνταγής:

  • 1 πακέτο (500 γρ.) πέννες
  • αλάτι

Σάλτσα πέστο

  • 4 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση, καθαρισμένες από το πράσινο φύτρο τους και ψιλοκομμένες
  • 20 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ή 30 πιο μικρά τεμαχισμένα
  • 35 γρ. (1/4 φλ.) κουκουνάρια (πινόλια)
  • 100 γρ. (1 φλ.) τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 10 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τα κουκουνάρια σε ένα τηγανάκι, χωρίς λάδι, σε χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα αδειάζετε αμέσως σε ένα μπολάκι, γιατί αν μείνουν στο τηγάνι θα μαυρίσουν.

Χτυπάτε τα σκόρδα με το βασιλικό, τα κουκουνάρια και την παρμεζάνα στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ, μέχρι να τα ψιλοκόψετε και ύστερα προσθέτετε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, κουταλιά με κουταλιά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αλατοπιπερώνετε. Μην το παραχτυπήσετε δεν πρέπει να γίνει πουρές.

Στο μεταξύ, ρίχνετε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνετε να μαλακώσουν, χωρίς να τις βαρυψήσετε. Τις στραγγίζετε και κρατάτε στην άκρη 2-3 κουταλιές από το νερό τους. Τις επιστρέφετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα το πέστο. Αν σας φανούν πολύ στεγνές, ανακατεύετε μέσα λίγες κουταλιές από το νερό τους. Τις σερβίρετε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

katerini-city-exhibition-rare eggs-greece-newsfeast

Έκθεση στην πόλη της Κατερίνης με 1000 σπάνια αυγά από κάθε μεριά του πλανήτη

Μια ξεχωριστή συλλογή σπάνιων αυγών, από όλο τον κόσμο, διακοσμημένα με τεχνικές και χρώματα, από φυσικά υλικά, γυαλί, μέταλλο και χώμα, θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν όσοι επισκεφτούν την έκθεση που διοργανώνεται στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην πόλη της Κατερίνης. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 1000 (χίλια) αυγά μέχρι την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012. […]

Διαγωνισμός για να κερδίσεις μια 2ήμερη διαμονή στη Χίο από το Αγρόκτημα

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό μία διανυκτέρευση (σε ένα δίκλινο δωμάτιο) με πρωινό και γεύμα, για 2 άτομα στο ‘Αγρόκτημα’ τον Ιούνιο. BONUS +1 διανυκτέρευση εάν κάνει κοινοποίηση του διαγωνισμού. Διοργάνωση διαγωνισμού: Αγρόκτημα (chiosagroktima.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Πέμπτη 09 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):