Συνταγή ημέρας: Πένες με σάλτσα πέστο

Πένες με υπέροχη σάλτσα πέστο!

Υλικά Συνταγής:

  • 1 πακέτο (500 γρ.) πέννες
  • αλάτι

Σάλτσα πέστο

  • 4 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση, καθαρισμένες από το πράσινο φύτρο τους και ψιλοκομμένες
  • 20 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ή 30 πιο μικρά τεμαχισμένα
  • 35 γρ. (1/4 φλ.) κουκουνάρια (πινόλια)
  • 100 γρ. (1 φλ.) τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 10 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τα κουκουνάρια σε ένα τηγανάκι, χωρίς λάδι, σε χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα αδειάζετε αμέσως σε ένα μπολάκι, γιατί αν μείνουν στο τηγάνι θα μαυρίσουν.

Χτυπάτε τα σκόρδα με το βασιλικό, τα κουκουνάρια και την παρμεζάνα στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ, μέχρι να τα ψιλοκόψετε και ύστερα προσθέτετε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, κουταλιά με κουταλιά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αλατοπιπερώνετε. Μην το παραχτυπήσετε δεν πρέπει να γίνει πουρές.

Στο μεταξύ, ρίχνετε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνετε να μαλακώσουν, χωρίς να τις βαρυψήσετε. Τις στραγγίζετε και κρατάτε στην άκρη 2-3 κουταλιές από το νερό τους. Τις επιστρέφετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα το πέστο. Αν σας φανούν πολύ στεγνές, ανακατεύετε μέσα λίγες κουταλιές από το νερό τους. Τις σερβίρετε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις ένα ταξίδι στην Αμοργό από το My Antaeus Travel

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό μια τριήμερη διαμονή (2 διανυκτερεύσεις) για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο στο Aegialis Hotel & Spa 5* στην Αμοργό μαζί με 2 ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής Πειραιά-Αμοργό. Διοργάνωση διαγωνισμού: My Antaeus Travel (myantaeus.com) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του […]

patriarch-rome-francesco-enthronement-patriarch-bartholomew

Πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου στην οποία παρευρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Με λαμπρότητα αλλά και με απλότητα τελέστηκε η ενθρόνιση του πάπα Φραγκίσκου το πρωί της Τρίτης στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Όπως επιθυμούσε ο Αργεντινός πάπας, τα αποσπάσματα στο Ευαγγέλιο εψάλησαν στα ελληνικά και όχι στα λατινικά ενώ σύμφωνα με την παράδοση ο Ποντίφικας φόρεσε το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» που συμβολίζει ότι είναι διάδοχος […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):