Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα σαν παγωτό!
Υλικά Συνταγής:
- 2 κρόκοι αυγών
- 25 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 250 ml γάλα με πλήρη λιπαρά
- 7 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μέχρι να ξεκινήσουν να βράζουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων και ανακατεύουμε καλά.
Ξαναρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκοπάστα ή την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ισομοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και τα αφήνουμε για 2 ώρες.