Συνταγή για απίθανες κολοκυθοτηγανίτες!
Υλικά Συνταγής:
- 1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή τρίμματα φέτας
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- όσο πάρει αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να ιδρώσουν. Μετά από 10΄ τα σφίγγουμε, τα στραγγίζουμε καλά είτε με τα χέρια είτε τυλίγοντάς τα σε πετσέτα και στρίβοντάς την σφιχτά.
Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, τα μυρωδικά, το τυρί και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό. Η σύστασή του πρέπει να είναι τέτοια ώστε όταν γυρίζουμε το κουτάλι να πέφτει το μείγμα. Η ποσότητα αλευριού που θα πάρει εξαρτάται από το πόσα υγρά θα κρατήσουν τα λαχανικά.
Αν στην πρώτη τηγανιά το μείγμα σκορπάει ή διαλύεται, τότε συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι. Καλό είναι να αλατίσουμε το χυλό αφότου έχουμε προσθέσει το τυρί για να μη γίνουν αλμυρές οι τηγανίτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε με κουτάλα χυλό στο τηγάνι. Πρέπει να γίνει σαν μεγάλη τηγανίτα. Τηγανίζουμε 2΄ από τη μία πλευρά και με προσοχή γυρίζουμε από την άλλη. Αφήνουμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.