Γλυκό της ημέρας: Πανακότα με γλυκό κυδώνι

Η ιταλική πανακότα δένει αρμονικά με μια από τις πιο παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως είναι τα γλυκά του κουταλιού.

Υλικά Συνταγής:

  • 600 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 φύλλα (των 2 γραμμ. έκαστο) ζελατίνα
  • 6 κ.σ. γλυκό του κουταλιού κυδώνι
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τη ζελατίνα να μαλακώσει για 10΄. Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολάκια μιας χρήσεως. Τα αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν καλά και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο.

Τοποθετούμε επάνω στην πανακότα από 1 κ.σ. γλυκό κουταλιού κυδώνι και προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα ή φιλέ αμυγδάλου.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

balenciaga-sun-glasses-melina-may-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις γυαλιά ηλίου Balenciaga στο χρώμα της επιλογής σου!

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) ζευγάρι μοντέρνα γυαλιά ηλίου της γνωστής εταιρείας μόδας Balenciaga στο χρώμα της επιλογής σου, για τις πιο stylish εμφανίσεις σου! Διοργάνωση διαγωνισμού: Melina May Ημερομηνία κλήρωσης του διαγωνισμού: Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού κάντε Like σε αυτήν τη σελίδα. […]

Διαγωνισμός για να κερδίσεις διακοσμητικά σπιτιού από το Hometale

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό διακοσμητικά σπιτιού, όπως 1 ταμπουρέ 84x30x53, 1 ρολόι, 1 κηροπήγιο γαλάζιο, 1 αρκουδάκι διακοσμητικό (polyresin) και 1 ορντεβιέρα διώροφη. Διοργάνωση διαγωνισμού: Hometale (hometale.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):