Γλυκό της ημέρας: Πανακότα με γλυκό κυδώνι

Η ιταλική πανακότα δένει αρμονικά με μια από τις πιο παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως είναι τα γλυκά του κουταλιού.

Υλικά Συνταγής:

  • 600 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 φύλλα (των 2 γραμμ. έκαστο) ζελατίνα
  • 6 κ.σ. γλυκό του κουταλιού κυδώνι
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τη ζελατίνα να μαλακώσει για 10΄. Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολάκια μιας χρήσεως. Τα αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν καλά και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο.

Τοποθετούμε επάνω στην πανακότα από 1 κ.σ. γλυκό κουταλιού κυδώνι και προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα ή φιλέ αμυγδάλου.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

mediterranean-handball-championship-tunisia-greek-national-young-team

Χάντμπολ: Στον τελικό του 10ου Μεσογειακού τουρνουά η εθνική ομάδα Παίδων

Μεγαλειώδης πρόκριση στον τελικό του 10ου Μεσογειακού τουρνουά της Τυνησίας πήρε η Εθνική Παίδων. Μετά από συγκλονιστική εμφάνιση η ομάδα του Παναγιώτη Ιατρούδη νίκησε 17 – 13 (δεκαεπτά – δεκατρία) την διοργανώτρια χώρα στην Χαμμαμέτ (Hammamet) για τον 2o ημιτελικό του θεσμού. Η Εθνική μας κατέκτησε το 1o (πρώτο) μετάλλιο της ιστορίας της και το […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):