Συνταγή ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και τυριά

Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και τυριά! Σερβίρουμε με μια σαλάτα και τα ραντίζουμε με λίγο μπαλσάμικο, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο μαϊντανό!

Υλικά Συνταγής:

  • 6-7 μανιτάρια portobello
  • 300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
  • 250 γρ. τυριά που λιώνουν
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από το κοτσάνι τους που το κρατάμε ξεχωριστά, και με ένα κουταλάκι τα αδειάζουμε από τα μαύρα ελάσματά τους, τα οποία μπορεί να δώσουν άσχημο χρώμα στο φαγητό μας.

Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και λαδώνουμε με τον τρόπο αυτό τα μανιτάρια.

Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια μέχρι να πάρει χρώμα. Κόβουμε το κρεμμύδι και έπειτα το σκόρδο. Αφού σοταριστούν όλα τα υλικά καλά-καλά αδειάζουμε το τηγάνι στο μπλέντερ.

Τα χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το αυγό και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε εκεί τα 200 γρ. από το τυρί και τις 2 κ.σ φρυγανιά.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα αυτό.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πάνω σε κάθε μανιτάρι βάζουμε μια φούχτα τυρί, λίγη ακόμα φρυγανιά και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει από πάνω το μανιτάρι και να ψηθεί.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

verekinthos-greek-art-village-crete

Βερέκυνθος: Το καλλιτεχνικό χωριό της Κρήτης αναζητά νέους κατοίκους. Ένας οικισμός γεμάτος εργαστήρια!

Περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, ανάμεσα στη Σούδα και την Τσικαλαριά, στα παλιά εργαστήρια κατασκευής τσικαλιών, βρίσκεται το Καλλιτεχνικό Χωριό της Κρήτης, Βερέκυνθος. Οι κάτοικοι του ζουν από την τέχνη τους και αναζητούν νέους χειροτέχνες να γεμίσουν τα 10 άδεια από τα 35 εργαστήρια του χωριού. Βερέκυνθος, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν το […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):