«Βόμβα Βροχής»: αυτό το σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφηκε στην κάμερα [video]

Η Μητέρα Φύση δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει. Όλα τα φυσικά φαινόμενα που κρύβει στο μανίκι από καταιγίδες μέχρι ανεμοστρόβιλους, δεν μπορούν παρά να μας εντυπωσιάσουν και να μας κάνουν να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο φωτογράφος και κυνηγός καταιγίδων, Bryan Snyder, τράβαγε μερικές μακρινές φωτογραφίες μιας καταιγίδας στην Αριζόνα της Αμερικής, όταν κατέγραψε με τον φακό του ένα μοναδικό γεγονός. Καθώς, η βροχή έπεφτε πάνω από την πόλη, είδε κάτι που ονομάζεται “βόμβα βροχής” να διασκορπίζεται σε όλη την τριγύρω περιοχή.

Αυτό που είδε ο φωτογράφος είναι τεχνικά γνωστό ως “μικροξέσπασμα” και συμβαίνει όταν μια στήλη ψυχρού αέρα βυθίζεται ξαφνικά γρήγορα μέσα στη μέση της καταιγίδας. Αυτό το μοναδικό φαινόμενο συνήθως δεν επηρεάζει εκτάσεις πάνω από 1 ή 1,5 χιλιόμετρα, αλλά ο αντίκτυπος αυτής της στήλης του αέρα και της βροχής που πέφτει στο έδαφος μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινές ταχύτητες ανέμου που φτάνουν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

evros-feres-dangerous-elementary-school-newsfeast

Ακατάλληλο και Επικίνδυνο κρίνεται το κτίριο του λυκείου Φερών λόγω αστοχίας στην κεντρική κολόνα

Ακατάλληλο και επικίνδυνο το κτίριο του λυκείου Φερών λόγω αστοχίας στην κεντρική κολόνα του κτιρίου. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ανέφερε ότι ξεκινά η διαδικασία ανέγερσης νέου κτιρίου που θα στεγάσει το λύκειο Φερών, αλλά μέχρι την ολοκλήρωσή του, οι μαθητές θα πρέπει να στεγαστούν ή στο γυμνάσιο ή στο δημοτικό σχολείο.  Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης […]

Greece heavy Snow newsfeast

Βαρύς χειμώνας με κρύο και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Βαρύς χειμώνας με κρύο και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις σημειώνονται στην πόλη των Σερρών και στα ορεινά του νομού, ενώ συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία. Στην Κεντρική Μακεδονία ο ουρανός είναι συννεφιασμένος, ενώ οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές.  Ο υδράργυρος για την πόλη της Θεσσαλονίκης αναμένεται να φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου. Λόγω της χιονόπτωσης και […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):