Ο «στοιχειωμένος» φάρος που οδήγησε τον πρώτο φύλακά του στην τρέλα

Πολλοί λίγοι θα ήθελαν να επισκεφθούν τον φάρο του Tevennec, στη Βρετάνη της Γαλλίας, όχι μόνο επειδή ακόμα και οι ναυτικοί περνούν από κοντά του με μεγάλη προσοχή, λόγω των δύσκολων νερών, αλλά και επειδή λέγεται πως είναι στοιχειωμένος και οδήγησε τον πρώτο φαροφύλακα στην τρέλα.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν ο φάρος, ηλικίας 141 ετών, φαίνεται με ατμοσφαιρικό φόντο τη μανιασμένη θάλασσα και τα κύματα που σκάνε στον βράχο όπου είναι φτιαγμένος, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την ακτή.
Ο φάρος εξακολουθεί να λειτουργεί αν και δεν ζει κανείς πια εκεί.Βρίσκεται στο στενό «Raz de Sein» που θεωρείται από τα πιο δύσκολα για τα πλοία λόγω των ισχυρών ρευμάτων.
Tevennec lighthouse France
Το φως του άστραψε για πρώτη φορά το 1875 και ο πρώτος φαροφύλακας, ονόματι Henri Guezennec λέγεται πως τρελάθηκε το διάστημα που έμενε εκεί. Ακολούθησαν ακόμα 23 φαροφύλακες αλλά κανείς δεν τόλμησε να μείνει εκεί από το 1910 έως σήμερα.

Ο τελευταίος που έμεινε εκεί ήταν ο Marc Pointud που μάλιστα πέρασε 60 ημέρες στο φάρο με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ύπαρξή του και την φθορά που είχε υποστεί.
Tevennec lighthouse France
Τις φωτογραφίες έβγαλε ο φωτογράφος Mathieu Rivrin κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Ο 26χρονος πέταξε με ελικόπτερο για να πετύχει τις λήψεις αυτές την ώρα που η μπόρα κορυφωνόταν.

«Ήταν κάτι απίστευτο, τα κύματα έφταναν τα 15, ακόμα και τα 20 μέτρα. Το φως ήταν τέλειο και αναδείκνυε την ομορφιά του φάρου», περιέγραψε ο ίδιος στη Daily Mail. «Καταιγίδες τέτοιας έντασης συμβαίνουν μόνο κάθε δύο ή τρία χρόνια κι έτσι είμαι ευτυχής που την πρόλαβα».
Tevennec lighthouse France

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Απαγορευμένη Αρχαιολογία: Η Μυστηριώδης Καταγωγή του Ανθρώπου [video]

Ποιες είναι οι πραγματικές ρίζες της ανθρωπότητας; Πώς οι αρχαίοι πολιτισμοί δημιούργησαν τέτοιες περίπλοκες και προηγμένες τεχνολογίες; Υπάρχουν τόσα πολλά αρχαία αντικείμενα από το παρελθόν που εξακολουθούν να προβληματίζουν μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν τόσα πολλά μυστήρια που περιβάλλουν την ιστορία της ανθρωπότητας. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τρεις από τις πιο εκπληκτικές ανακαλύψεις της αρχαιολογίας που απαγορεύονται μέχρι σήμερα!

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):