Συνταγή της ημέρας: Ριζότο με άγρια μανιτάρια και ανθόγαλο Κρήτης

Μοναδική γεύση που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Υλικά Συνταγής:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 250 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι αρμπόριο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 6 φλ. τσαγιού ζωμός κότας αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κ.σ. ανθόγαλο Κρήτης λίγα φλέικς παρμεζάνας

Εκτέλεση

Βάζουμε τα πορτσίνι σε μπολ και τα καλύπτουμε με 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό. Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια να σταθούν για 15΄-20΄ να ανακτήσουν την υγρασία τους. Τα στραγγίζουμε καλά και σουρώνουμε το νερό τους σε ψιλή σήτα. Το προσθέτουμε στο ζωμό κότας και τον διατηρούμε ζεστό να σιγοβράσει σε κατσαρόλα.

Σε τηγάνι βαθύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για 3΄-4΄. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα πορτσίνι και τα φρέσκα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2΄ ανακατεύοντάς το.

Προσθέτουμε 1 κουτάλα ζωμό στο ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό, μία κουτάλα τη φορά, περιμένοντας να τον απορροφήσει το ρύζι πριν προσθέσουμε την επόμενη κουτάλα. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να σκάσει το ρύζι για 20΄. Προς το τέλος, ο ζωμός που δεν θα απορροφάται θα αρχίσει να γίνεται κρέμα με το άμυλο του ρυζιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το ανθόγαλο Κρήτης, ανακατεύοντας πολύ καλά. Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο και γαρνίρουμε με φλέικς παρμεζάνας.

 src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

win-contest-mythos-beer-travel-competition-naxos-island

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ταξίδι 3 ημερών στη Νάξο και είκοσι κιβώτια μπύρες Mythos

  Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) ταξίδι 3 ημερών στη Νάξο και είκοσι (20) κιβώτια μπύρες Mythos, αναρτώντας μία φωτογραφία με την παρέα σου από τις καλοκαιρινές σου διακοπές, στο προφίλ σου στο Facebook ή στο Instagram γράφοντας στην περιγραφή #mythosparea. Διοργάνωση διαγωνισμού: Μύθος Ζυθοποιία ΑΕ (Mythos Beer) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμός (έως και): Παρασκευή […]

Διαγωνισμός για να κερδίσεις ένα δείπνο στον ουρανό από το Down Town Magazine Greece

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό ένα δείπνο στον ουρανό για δύο άτομα από το Dinner in the Sky Greece , ενώ η νυχτερινή Αθήνα «ζωντανεύει», απολαμβάνοντας την Ακρόπολη από όλες τις φωτισμένες πλευρές της! Διοργάνωση διαγωνισμού: Down Town Magazine Greece (followme.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):