Νόστιμη καλοκαιρινή μακαρονάδα: λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη και ούζο!

Νόστιμη καλοκαιρινή μακαρονάδα: λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη και ούζο!

Συνταγή για λιγκουίνι µε φρέσκο τόνο, κάππαρη και ούζο! 

Υλικά Συνταγής:


loading...
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. τόνος φρέσκος, κομμένος σε καρέ
  • 800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζ. ούζο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα.

Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):