Το ιταλικό χωριό που αναπαριστά κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδες στην πραγματική ζωή

italian-village-representing-social-networks-websites-real-life

Οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου χωριού σε μια ιταλική κοινότητα θέλουν να αποδείξουν ότι η καθημερινότητα συνεχίζεται και χωρίς διαδίκτυο μετατρέποντάς το σε πραγματική ζωή.

Με μόνο 400, ως επί το πλείστον, ηλικιωμένους κατοίκους το Civitacampomarano στην κεντρική επαρχία της Ιταλίας είναι τόσο απομονωμένο ώστε πολύ λίγοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ για το «σερφάρισμα» μέσω κινητών δεν υπάρχει καλό σήμα.

Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι ψηφιακές καινοτομίες, όπως το Twitter, το Facebook, το WhatsApp και το eBay έχουν τοποθετηθεί στον πραγματικό κόσμο και όχι σε απευθείας σύνδεση αποδεικνύοντας ότι υπήρχαν για πολλές γενιές με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Ο καλλιτέχνης που έχει δημιουργήσει τις διάφορες ηλεκτρονικές γωνιές ζει στο Μιλάνο και έχει μετατρέψει για παράδειγμα ένα παγκάκι σε καρέκλα Twitter! Μια από τις γυναίκες του χωριού «εξπέρ στην τοπική ιστορία» όπως τη χαρακτηρίζουν έχει ένα σύμβολο Wikipedia έξω από το σπίτι της ενώ σε ένα τοπικό μπαρ έχουν κολλήσει το σύμβολο του Youtube πίσω από τις καρέκλες όπου βλέπουν όλοι μαζί προγράμματα στην τηλεόραση. Πολλά μέρη του χωριού μάλιστα έχουν πινελιές του Facebook. Το κουτί του ταχυδρομείου έχει επανασχεδιαστεί με το σήμα του Gmail ενώ ένα κατάστημα με προϊόντα από «δεύτερο χέρι» έχει ονομαστεί eBay. Όσον αφορά το μίνι βαν του χωριού που κάνει μεταφορές και μετακομίσεις, έχει αποκτήσει όπως είναι λογικό το όνομα WeTransfer.

Υπάρχει επίσης και ένα μπαρ Google όπου μπορεί κανείς να ανταλλάξει πληροφορίες αντί να κάνει αναζήτηση στη μπάρα της γνωστής μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο. Ο καλλιτέχνης δεν έχει ξεχάσει βέβαια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τα τοπικά πρακτορεία εφημερίδων να έχουν γίνει ένα RSS feed. Οι εικόνες από το ιταλικό χωριό έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς, με τον καλλιτέχνη να αποκαλύπτει ότι ο στόχος ήταν να πείσει τους ανθρώπους να μην ξεχνούν τις ρίζες των σύγχρονων τεχνολογιών στην καθημερινή μας ζωή.

italian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-lifeitalian-village-representing-social-networks-websites-real-life

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

oliver-Speidel-apt-poker-tournament-philippines-newsfeast

O Oliver Speidel έχει πάρει «φωτιά» στο Asian Poker Tour Philippines!

«Φωτιά» φαίνεται να έχει πάρει ο Αυστραλός Oliver Speidel από τη Μελβούρνη, μετά τη νίκη του στο Manny Pacquiao World Poker Tour Manila τον Δεκέμβρη του 2011. Τον Ιανουάριο κατέκτησε το Aussie Millions Main Event για AUD $1,6 εκατομμύρια, ενώ έφτασε και στο τελικό τραπέζι του ANZPT Main Event τον Μάρτη του 2012. Τώρα, ο […]

eastpack-urban-lifestyle-back-pack-platform-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις μία τσάντα από την ανοιξιάτικη collection Eastpak core backpack!

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (μία) urban lifestyle τσάντα από την ανοιξιάτικη collection Eastpak core backpack, με έξτρα προστασία για το laptop σου. Διοργάνωση διαγωνισμού: Platform Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το μεγάλο δώρο του διαγωνισμού κάντε Like σε αυτή τη σελίδα.   Πάρε […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):